Business & Finance Τρίτη 8/06/2021, 22:46
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Πάνω από τα 70 δολάρια το αργό για α’ φορά από το 2018

Πάνω από τα 70 δολάρια το αργό για α’ φορά από το 2018

Στο υψηλότερο επίπεδο σε διάρκεια μεγαλύτερη των δύο ετών εκτινάχθηκαν σήμερα οι τιμές πετρελαίου, από τη στιγμή που κορυφαίος Αμερικανός διπλωμάτης ανέφερε ότι ακόμη και στην περίπτωση που οι ΗΠΑ καταλήξουν σε συμφωνία με το Ιράν για τα πυρηνικά, πολλές από τις αμερικανικές κυρώσεις στην Τεχεράνη θα παραμείνουν ως έχουν. 

Αυτό σημαίνει ότι δεν πρόκειται να προστεθεί στην αγορά πετρελαίου επιπλέον ποσότητα ιρανικού αργού σε σύντομο χρονικό διάστημα. 

Η τιμή αργού στη Νέα Υόρκη ξεπέρασε σήμερα τα 70 δολάρια το βαρέλι, για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2018, ενώ στο Λονδίνο η τιμή brent ξεπέρασε τα 72 δολάρια, αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο από το Μάιο του 2019, με τις δύο τιμές να παρουσιάζουν άνοδο μεγαλύτερη της μίας ποσοστιαίας μονάδας. 

Οι ΗΠΑ διαμήνυσαν σήμερα στο Ιράν ότι θα πρέπει να επιτρέψουν στην υπηρεσία ατομικής ενέργειας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών να παρακολουθούν τις δραστηριότητές του, διαφορετικά οι διαπραγματεύσεις για μία πυρηνική συμφωνία βρίσκονται σε κίνδυνο. 

Από τις αρχές του έτους έως σήμερα η τιμή brent έχει ενισχυθεί περίπου 40% και ακόμη περισσότερο η τιμή αργού, εν μέσω προσδοκιών για αύξηση της ζήτησης. 

Την ίδια στιγμή, τα στοιχεία της αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας που θα ανακοινωθούν αύριο αναμένεται να δείξουν ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ θα μειωθούν για τρίτη συναπτή εβδομάδα. «Τα θεμελιωδη της αγοράς πετρελαίου παραμένουν ευνοϊκά: η ζήτηση για καύσιμα βελτιώνεται σημαντικά όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και στην Ευρώπη μετά τη σταδιακή άρση των περιορισμών», εκτιμά η Commerzbank.
 
moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News