Business & Finance Τρίτη 8/06/2021, 13:48
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Online και πάλι τα μεγάλα ειδησεογραφικά sites – Ο υπεύθυνος του μπλακ άουτ

Online και πάλι τα μεγάλα ειδησεογραφικά sites  – Ο υπεύθυνος του μπλακ άουτ

Επανέρχονται σιγά σιγά σε λειτουργία τα μεγάλα ειδησεογραφικά sites, κυβερνητικοί και εμπορικοί ιστότοποι και πλατφόρμες social media, που είχαν «πέσει» για περίπου μία ώρα το μεσημέρι της Τρίτης. 

Οι ιστότοποι των BBC, Bloomberg, FT και Reuters λειτουργούν ήδη κανονικά. Το ίδιο ισχύει και για εκείνο της Amazon. Νωρίτερα εκτός λειτουργίας είχαν τεθεί δεκάδες διαδικτυακές πλατφόρμες, μεταξύ των οποίων οι ιστοσελίδες του Λευκού Οίκου και της βρετανικής κυβέρνησης (gov.uk), oi δημοφιλείς πλατφόρμες social media Reddit και Pinterest, τα Paypal, etsy, pitch κ.α. Όσοι χρήστες προσπαθούσαν να εισέλθουν στα παραπάνω, διάβαζαν το εξής μήνυμα «Error 503 Service Unavailable». 

Αν και υπήρξαν αρχικά κάποιοι φόβοι για κυβερνοπίθεση ευρείας κλίμακας, αυτοί δεν επιβεβαιώθηκαν. Το πρόβλημα είχε να κάνει με τον μεγάλο πάροχο CDN, Fastly. Πρόκειται για μία εταιρεία cloud computing, η οποία παρέχει βασικές υπηρεσίες σε πολλές ιστοσελίδες. Η Fastly σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι εντόπισε τα αίτια του τεχνικού ζητήματος και το αντιμετωπίζει. Δεν έχει ωστόσο δώσει προς το παρόν περισσότερες πληροφορίες στη δημοσιότητα σχετικά με τη φύση του τεχνικού προβλήματος και τα αίτιά του. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News