Business & Finance Σάββατο 5/06/2021, 22:59
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γέλεν: Έκκληση στις κυβερνήσεις να διατηρήσουν τα μέτρα στήριξης

Επαίνεσε τη συμφωνία για την επιδίωξη του παγκόσμιου ελάχιστου εταιρικού φόρου 15%

Γέλεν: Έκκληση στις κυβερνήσεις να διατηρήσουν τα μέτρα στήριξης

Έκκληση στις πλούσιες χώρες της G7 αλλά και σε άλλες χώρες απηύθυνε η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν, με την οποία τις προέτρεψε  να διατηρήσουν τη δημοσιονομική στήριξη για την οικονομική τους ανάκαμψη και να πραγματοποιήσουν επενδύσεις για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και της οικονομικής ανισότητας.

Σε συνέντευξη τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της G7 στο Λονδίνο, η Γέλεν επαίνεσε επίσης τη συμφωνία για την επιδίωξη του παγκόσμιου ελάχιστου εταιρικού φόρου 15%.

«Οι οικονομίες της G7 έχουν τον δημοσιονομικό χώρο για να επιταχύνουν την οικονομική τους ανάκαμψη, όχι μόνο για να φθάσει το ΑΕΠ στα προ πανδημίας επίπεδα, αλλά και για να στηρίξουν την επιστροφή στα προ πανδημίας μονοπάτια ανάπτυξης», τόνισε. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνεχίζουμε να προτρέπουμε για αλλαγή στη σκέψη μας από το “ας μην αποσύρουμε την στήριξη πολύ νωρίς” σε “τι περισσότερο μπορούμε να κάνουμε τώρα”.

Όπως ανέφερε οι υπουργοί Οικονομικών της G7 συμφώνησαν σε φιλόδοξες δεσμεύσεις για απο-ανθρακοποίηση των οικονομιών τους και για την κινητοποίηση για δράση για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

«Για να διευκολυνθεί η κινητοποίηση της ιδιωτικής χρηματοδότησης για το κλίμα, η G7 συμφώνησε επίσης να αναλάβει δράση για τη βελτίωση της διαθεσιμότητας συνεπών, συγκρίσιμων και χρήσιμων αποφάσεων χρηματοοικονομικών πληροφοριών σχετικά με τους μετέχοντες στην αγορά», κατέληξε η Γέλεν.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News