Business & Finance Σάββατο 5/06/2021, 16:40
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ιρλανδία: Ο παγκόσμιος εταιρικός φόρος να καλύπτει τις ανάγκες όλων των χωρών

Η Ιρλανδία εφαρμόζει έναν από τους χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές στην Ευρώπη

Ιρλανδία: Ο παγκόσμιος εταιρικός φόρος να καλύπτει τις ανάγκες όλων των χωρών

Οποιαδήποτε τελική συμφωνία για τη μεταρρύθμιση των κανόνων που αφορούν την παγκόσμια εταιρική φορολόγηση, πρέπει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες τόσο των μικρών όσο και των μεγάλων χωρών, υποστήριξε η Ιρλανδία διά στόματος του υπουργού Οικονομικών της χώρας.

Τα σχόλια αυτά του Πασκάλ Ντόναχιου, ήρθαν λίγη ώρα αφότου η G7 ανακοίνωσε ότι θα δεσμεύεται να στηρίξει έναν ελάχιστο παγκόσμιο φόρο τουλάχιστον 15%.

«Είναι προς το συμφέρον όλων να επιτύχουμε μια βιώσιμη, φιλόδοξη και δίκαιη συμφωνία για το διεθνές φορολογικό οικοδόμημα», δήλωσε ο Ντόναχιου, ο οποίος ωστόσο εξέφρασε επιφυλάξεις για το πώς η συμφωνία θα μπορούσε να βλάψει τον φορολογικό συντελεστή12,5% που επιβάλει η Ιρλανδία, δήλωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter.

«Ανυπομονώ τώρα να συμμετάσχω στις συζητήσεις στον Οργανισμό Οικονομικής Ανάπτυξης και συνεργασίας (ΟΟΣΑ). Θα υπάρχουν 139 χώρες στο τραπέζι και οποιαδήποτε συμφωνία θα πρέπει να καλύψει τις ανάγκες μικρών και μεγάλων χωρών, ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων».

Υπενθυμίζεται ότι η Ιρλανδία εφαρμόζει έναν από τους χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, να έχουν δημιουργήσει εκεί τις κεντρικές τους εγκαταστάσεις στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News