Business & Finance Τετάρτη 2/06/2021, 21:06
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Saudi Aramco: Προχωράει στην έκδοση νέων ομολόγων 

Aποσκοπεί να αντλήσει έως και 5 δισ. δολάρια

Saudi Aramco: Προχωράει στην έκδοση νέων ομολόγων 

Εντολή σε τράπεζες προκειμένου να τη βοηθήσουν στην έκδοση και δημοπράτηση ομολόγων διατιμημένα σε αμερικανικό δολάριο, έχει δώσει η Saudi Aramco, όπως αναφέρει το Reuters επικαλούμενο τρεις πηγές με γνώση επί του θέματος. Σύμφωνα με τις πηγές ο πετρελαϊκός κολοσσός της Σαουδικής Αραβίας επιδιώκει να αντλήσει κεφάλαια, καθώς έχει μπροστά της να εκπληρώσει δεσμεύσεις προς την κυβέρνηση της χώρας, τον μεγαλύτερο μέτοχό της. 

Πέρυσι κι ενώ οι τιμές του πετρελαίου έφθασαν στα «Τάρταρα» εξαιτίας της πανδημίας, η πετρελαϊκή εταιρεία επέλεξε να διατηρήσει τη δέσμευσή της για την απόδοση μερίσματος, συνολικού ύψους 75 δισ. δολαρίων, ενώ έχει επωμιστεί σημαντικές εγχώριες επενδύσεις τα οποία αποτελούν μέρος των σχεδίων της Σαουδικής Αραβίας για μετασχηματισμό της οικονομίας της.

Η εταιρεία αποσκοπεί να αντλήσει έως και 5 δισ. δολάρια και η δημοπρασία, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσω της έκδοσης sukuk, (ισλαμικά ομόλογα), αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες.

Μία ομάδα τραπεζών έχει προσληφθεί για τη διαδικασία, όπως οι First Abu Dhabi Bank, HSBC, NCB Capital και Standard Chartered. «Νομίζω ότι ήταν αναμενόμενο. Χρειάζονται τα κεφάλαια για να καταβάλουν τα μερίσματα που έχουν υποσχεθεί, το έχουν κάνει και στο παρελθόν», δήλωσε ένας τραπεζίτης, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Η Saudi Aramco αναμενόταν ευρέως να κατασθεί μια τακτική εκδότρια ομολόγων μετά την πρώτη της δημοπρασία ύψους 12 δισ. δολαρίων το 2019, ακολουθούμενη από μια έκδοση πέντε τίτλων συνολικού ύψους 8 δισ. δολαρίων, τον Νοέμβριο του περασμένου έτους.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News