Business & Finance Τετάρτη 2/06/2021, 20:42
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ε.Ε.: Βρήκε σύμμαχο στην υπόθεση για μονοπωλιακές πρακτικές της Apple 

Στην Apple από τον Απρίλιο έχει δοθεί ένα περιθώριο 12 εβδομάδων για να υπερασπισθεί τη θέση της

Ε.Ε.: Βρήκε σύμμαχο στην υπόθεση για μονοπωλιακές πρακτικές της Apple 

«Σύμμαχο» βρήκε η Ευρωπαϊκή Ένωση στην αντιδικία που έχει με την Apple, κατηγορώντας την για μονοπωλιακές πρακτικές στην αγορά των υπηρεσιών συνεχούς ροής μουσικής κι αυτός είναι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Καταναλωτών (BEUC), ο οποίος σήμερα Τετάρτη τάχθηκε υπέρ των Βρυξελλών. 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε την πρώτη της αγωγή εναντίον της Apple για το συγκεκριμένο θέμα τον περασμένο Απρίλιο, έπειτα από σχετική καταγγελία από την σουηδική πλατφόρμα και ανταγωνίστρια της υπηρεσίας της Apple Music, Spotify.

Από τη μεριά του ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός, αρνείται τις όποιες κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι το κατάστημα εφαρμογών του, App Store, παρείχε τα εχέγγυα στο Spotify, ούτως ώστε να κατασθεί η μεγαλύτερη συνδρομητική υπηρεσία συνεχούς ροής μουσικής στον κόσμο. Στην Apple από τον Απρίλιο έχει δοθεί ένα περιθώριο 12 εβδομάδων για να υπερασπισθεί τη θέση της. 

Σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση, στον BEUC δόθηκε άδεια να συμμετάσχει ως ενδιαφερόμενο τρίτο μέρος στην υπόθεση αυτή, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα μεγάλο πρόστιμο έως και 10% του παγκόσμιου κύκλου εργασιών της Apple, όπως και να επιφέρει αλλαγή στις επιχειρηματικές της πρακτικές.

«Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την Επιτροπή για να διασφαλίσουμε ότι οι Ευρωπαίοι καταναλωτές θα έχουν πρόσβαση σε ένα πλήρες φάσμα υπηρεσιών συνεχούς ροής μουσικής, δίχως οι επιλογές τους να περιορίζονται άδικα ή να αυξάνονται τεχνητά οι τιμές χρέωσης», δήλωσε η γενική διευθύντρια του BEUC, Μονίκ Γκόγιενς.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News