Business & Finance Δευτέρα 31/05/2021, 22:10
ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ

Ε.Ε.: Στα 10 δισ.ευρώ η α’ ομολογιακή έκδοση για το Ταμείο Ανάκαμψης

Ε.Ε.: Στα 10 δισ.ευρώ η α’ ομολογιακή έκδοση για το Ταμείο Ανάκαμψης

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να προχωρήσει σε μία πρώτη ομολογιακή έκδοση, ύψους 10 δισ.ευρώ, για την χρηματοδότηση του πακέτου ανάκαμψης των 750 δισ. ευρώ, όπως δήλωσε σήμερα νωρίτερα ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, Κλεμέν Μπονέ. 

Σε συνέντευξή του στη γαλλική οικονομική εφημερίδα Les Echos, ο Μπονέ αναφέρει επίσης ότι περισσότερα από 100 δισ. ευρώ θα διοχετευθούν στην ευρωπαϊκή οικονομία από αυτό το έτος. 

Ο Μπονέ ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ανοίξει τη διαδικασία έκδοσης του ομολόγου την 1η Ιουνίου, απευθύνοντας πρόσκληση στις μεγάλες ευρωπαϊκές και διεθνείς τράπεζες και η έκδοση θα γίνει εν συνεχεία εντός του Ιουνίου. «Η όρεξη της αγοράς θα πρέπει να είναι πολύ μεγάλη και τα επιτόκια σε πολύ ευνοϊκά επίπεδα», είπε χαρακτηριστικά. 

Ερωτηθείς εάν τα νέα ομόλογα θα ονομάζονται κορονο-ομόλογα, απάντησε «ας αφήσουμε καλύτερα αυτόν τον ραδιενεργό όρο», προσθέτοντας ότι με το πακέτο ανάκαμψης αρχίζει να διαμορφώνεται ένα υπουργείο Οικονομικών της Ε.Ε. σε «εμβρυική κατάσταση». 

Επίσης στο ερώτημα εάν η πρωτοβουλία της Ομάδας του G7 για τη θέση ενός κατώτατου εταιρικού φόρου στο 15%, ο Γάλλος υπουργός ανέφερε ότι εντός της Ε.Ε. η Ιρλανδία είνα η πιο εχθρική απέναντι στην αρχή του κατώτατου φόρου και στην φορολόγηση των εταιρειών του Διαδικτύου και σε λιγότερο βαθμό η Κύπρος και η Μάλτα. Οσο για την Ολλανδία, δεν αντιτίθεται στην ιδέα, όμως θα είναι απαιτητική στην εφαρμογή της.

Πηγή: REUTERS  
  

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News