Business & Finance Σάββατο 29/05/2021, 18:16
ΤΙΜΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

ΗΠΑ: Ενα τριήμερο με δαπάνες 4,7 δισ.δολαρίων για βενζίνη

ΗΠΑ: Ενα τριήμερο με δαπάνες 4,7 δισ.δολαρίων για βενζίνη

Οι Αμερικανοί αναμένεται να δαπανήσουν περί τα 4,7 δισ.δολάρια σε βενζίνη στη διάρκεια της αργίας από την Παρασκευή έως και τη Δευτέρα την αργία της Ημέρας Μνήμης στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα GasBuddy, που παρακολουθεί τις τιμές καυσίμων. 

Αυτό σημαίνει ότι σε ημερήσια βάση θα δαπανήσουν περί τα 1,18 δισ.δολάρια, σύμφωνα με τον Πάτρικ Ντε Χάαν, επικεφαλής του τμήματος αναλύσεων της GasBuddy. 

Η μέση τιμή βενζίνης προβλέπεται να διαμορφωθεί στα 2,98 δολάρια ανά γαλλόνι στη διάρκεια του παρατεταμένου Σαββατοκύριακου, που σημαίνει ότι θα εκτιναχθεί στο υψηλότερο επίπεδο για το συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο του Μαίου από το 2014, οπότε η τιμή βενζίνης είχε εκτιναχθεί στα 3,66 δολάρια το γαλλόνι. 

«Οι τιμές βενζίνης έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες, εν μέσω της σταθερά αυξανόμενης ζήτησης, καθώς ανοίγουν ξανά πολλοί ταξιδιωτικοί προορισμοί εν όψει της καλοκαιρινής σεζόν, στη διάρκεια της οποίας αυξάνται οι μετακινήσεις. Η διακοπή λειτουργίας του αγωγού καυσίμων Colonial Pipeline μετά την κυβερνοεπίθεση από χάκερς έδειξε πόσο εξαρτημένοι έχουν γίνει οι καταναλωτές από τη βενζίνη από τότε που ξέσπασε η πανδημία», αναφέρει ο Πάτρικ Ντε Χάαν. 

Παράγοντες της αγοράς αναφέρουν ότι οι τιμές θα πάρουν μία ανάσα μετά την αργία της Δευτέρας, όμως ο Ντε Χάαν προειδοποιεί ότι όσο θα κερδίζει έδαφος η ανάκαμψη της οικονομίας οι τιμές θα αυξάνονται με την άνοδο να κορυφώνεται στα μέσα του καλοκαιριού. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News