Business & Finance Παρασκευή 28/05/2021, 22:50
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Πετρέλαιο: Ανοδος άνω του 5% στην εβδομάδα

Πετρέλαιο: Ανοδος άνω του 5% στην εβδομάδα

Με άνοδο μεγαλύτερη του 5% έκλεισαν την εβδομάδα οι τιμές πετρελαίου, με το brent να καταγράφει στη σημερινή συνεδρίαση τη μεγαλύτερη άνοδο σε διάρκεια δύο ετών, καθώς τα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία και οι προσδοκίες για ανάκαμψη της παγκόσμιας ζήτησης για ενέργεια επισκίασαν τις ανησυχίες για αύξηση της προσφοράς από το Ιράν, σε περίπτωση που αρθούν οι αμερικανικές κυρώσεις. 

Η τιμή brent στο Λονδίνο διαμορφώθηκαν σήμερα στα 69,73 δολάρια το βαρέλι, στο υψηλότερο επίπεδο από το Μάιο του 2019. Στη Νέα Υόρκη, η τιμή αργού κινήθηκε στα 66,32 δολάρια με άνοδο 0,80%. 

«Χάρη στα θετικά οικονομικά στατιστικά στοιχεία και στην όρεξη των επενδυτών για ανάληψη ρίσκου, το brent έκανε ξανά μία απόπειρα να φθάσει το ψυχολογικό φράγμα των 70 δολαρίων. Οι ανησυχίες για τη ζήτηση λόγω της πανδημίας δίδουν τη θέση τους στην άποψη ότι οι καταναλωτές θα επιστρέψουν πιο δυναμικά», ανέφερε αναλυτής της Commerzbank. 

Aναλυτές προβλέπουν ότι η παγκόσμια ζήτηση για πετρέλαιο θα ανακάμψει κοντά στα 100 εκατ.βαρέλια ημερησίως στο τρίτο τρίμηνο χάρη στην έναρξη των ταξιδίων στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων. 

Ωστόσο, η προοπτική αύξηση του ιρανικού πετρελαίου στις αγορές συγκρατεί τα κέρδη. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News