Business & Finance Παρασκευή 28/05/2021, 20:23
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η μετοχή της αλυσίδας ρούχων με κέρδη άνω του 500% μετά την πανδημία 

H αμερικανική εισηγμένη ανακοίνωσε κέρδη ανά μετοχή της τάξεως των 48 σεντς, με έσοδα 3,99 δισ. δολάρια

Η μετοχή της αλυσίδας ρούχων με κέρδη άνω του 500% μετά την πανδημία 

Αν μια μετοχή έχει παρουσιάσει κάτι περισσότερο από εντυπωσιακή πορεία μετά την εμφάνιση της Covid-19 και σχετικά αθόρυβα με κέρδη άνω του 500%, αυτή δεν είναι άλλη από της αμερικανικής αλυσίδας λιανικής πώλησης ενδυμάτων, Gap. 

Από τις 2 Απριλίου του 2020 έως και σήμερα η μετοχή παρουσιάζει κέρδη της τάξεως του 506% και μάλιστα δίχως να έχει πρωταγωνιστήσει σε πρωτοσέλιδα, όπως για παράδειγμα η Tesla, της οποίας οι επιδόσεις της μετοχής της, έχουν γίνει αγαπημένο θέμα των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Το εντυπωσιακό αυτό ποσοστό της Gap διατηρείται άνω του 500% και σήμερα που η μετοχή δέχεται έντονες πιέσεις κι ενώ προχώρησε στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της για το α΄ τρίμηνο του 2021, τα οποία ήταν καλύτερα των προσδοκιών. 

Συγκεκριμένα η αμερικανική εισηγμένη ανακοίνωσε κέρδη ανά μετοχή της τάξεως των 48 σεντς, με έσοδα 3,99 δισ. δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για απώλειες 6 σεντς ανά μετοχή με έσοδα 3,41 δισ. δολαρίων. Η εταιρεία επίσης εκτιμάει τα κέρδη ανά μετοχή το 2021 να διαμορφωθούν μεταξύ 1,60 και 1,75 δολαρίου, επίσης υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για κέρδη ανά μετοχή της τάξεως του 1,38 δολαρίου. 

«Οι πωλήσεις μας ήταν ενισχυμένες κατά 8% σε σχέση με τα επίπεδα του 2019, με ώθηση από τις εταιρείες Old Navy και Athleta, τη Gap στη Βόρεια Αμερική και αύξηση στα μερίδια αγοράς», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος Σόνια Σινγκάλ. «Καθώς η επισκεψιμότητα των καταστημάτων ανακάμπτει, διατηρήσαμε την ψηφιακή μας κυριαρχία με 82% ανάπτυξη σε σύγκριση με το 2019».

Όπως αποκάλυψε η εταιρεία, εντέλει θα εισέλθει στην αγορά διακόσμησης οικίας σε συνεργασία με τη Walmart. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News