Business & Finance Παρασκευή 21/05/2021, 13:38
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προς Ρωσία κοιτάζει ο Elon Musk: Ίσως ανοίξει εργοστάσιο της Tesla

Προς Ρωσία κοιτάζει ο Elon Musk: Ίσως ανοίξει εργοστάσιο της Tesla

Με θερμά λόγια μίλησε για τη Ρωσία ο Elon Musk κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για φοιτητές, που διοργάνωσε το Κρεμλίνο. Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής των Tesla και SpaceX εξήρε τα επιτεύγματα της χώρας στο διάστημα, αλλά και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξει εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη χώρα. 

Ο Musk δέχθηκε ερωτήσεις για περίπου 45 λεπτά, κατόπιν πρόσκλησης του Ντμίτρι Πέσκοφ, εκπροσώπου Τύπου του Κρεμλίνου. Τα θέματα που συζήτησε εκτείνονταν από τις πρακτικές πρόσληψης δυναμικού έως τις εξελίξεις στο μέτωπο της τεχνητής νοημοσύνης και το μέλλον της ανθρώπινης συνείδησης. 

Όταν ρωτήθηκε για το εάν έχει επιχειρηματικά σχέδια που αφορούν τη Ρωσία, είπε: «Νομίζω είμαστε κοντά στο να καθιερώσουμε παρουσία της Tesla στη Ρωσία. Νομίζω ότι αυτό θα ήταν καταπληκτικό. Εν καιρώ θα εξετάσουμε το άνοιγμα εργοστασίων σε άλλα μέρη του πλανήτη, πιθανότατα και στη Ρωσία». 

Ο Musk ζήτησε παράλληλα περισσότερο διάλογο ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και τη Μόσχα και τόνισε: «Υπάρχει πολύ ταλέντο και ενέργεια στη Ρωσία. Ελπίζω ότι αυτό θα συνεχιστεί στο μέλλον και θα ήθελα να ενθαρρύνω τους ανθρώπους να παλέψουν για ένα καλύτερο μέλλον και να είναι αισιόδοξοι για το μέλλον». 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News