Business & Finance Τετάρτη 19/05/2021, 15:32
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιατί η Airbnb έγινε trend στο Twitter

Γιατί η Airbnb έγινε trend στο Twitter

Η Airbnb έχει γίνει trend στο αμερικανικό Twitter την τελευταία εβδομάδα, αλλά όχι για τους λόγους που θα επιθυμούσε η ίδια η εταιρεία βραχυχρόνιων μισθώσεων. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Business Insider καταγράφεται ένα κύμα διαμαρτυριών για τις έξτρα χρεώσεις που καλούνται να πληρώσουν οι ενοικιαστές και τους κανόνες εγγραφής στην πλατφόρμα της. 

«Πρέπει να σταματήσουμε την airbnb» έγραψε κάποιος στο Twitter ανεβάζοντας στιγμιότυπο οθόνης από την χρέωση για ενοικίαση δωματίου για δύο νύχτες. 198 δολάρια για το δωμάτιο αυτό καθεαυτό, αλλά συνολική χρέωση 413,95 δολαρίων. Αυτή περιλαμβάνει χρεώσεις για τον καθαρισμό του δωματίου και προμήθειες. Το tweet συγκέντρωσε πολλά likes και άλλοι πελάτες άρχισαν να ποστάρουν τις δικές τους εμπειρίες για τις υπερβολικές, όπως τις χαρακτηρίζουν, χρεώσεις. 

Σε ανάρτησή της στο blog της η Airbnb εξηγεί την πολιτική χρεώσων και επισημαίνει ότι οι οικοδεσπότες ορίζουν χρεώσεις για καθαρισμό. Η ίδια χρεώνει μία προμήθεια υπηρεσιών 14% και οι τοπικές κυβερνήσεις συνήθως επιβάλλουν επιπλέον φόρους (που ισχύουν και για τα ξενοδοχεία). 

Η Airbnbn παρουσιάζεται εδώ και χρόνια ως μία εναλλακτική χαμηλού κόστους στα ξενοδοχεία. Αλλά η έκρηξη στη ζήτηση για καταλύματα, καθώς τα ταξίδια αρχίζουν και πάλι (η εταιρεία είδε τις κρατήσεις να κάνουν άλμα το πρώτο τρίμηνο) θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυξήσεις και των βραχυχρόνιων μισθώσεων, όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ. 

Να θυμίσουμε ότι τον τελευταίο μήνα οι αναζητήσεις των Αμερικανών στο Airbnb για την Ελλάδα εκτινάχθηκαν κατά 75%, αφότου η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι οι ταξιδιώτες αυτοί θα μπορέσουν να έρθουν φέτος το καλοκαίρι στην Ευρώπη και στους προορισμούς από τους οποίους παρέμεναν αποκλεισμένοι από τον Μάρτιο του 2020. 

Η Ελλάδα είναι στο top 3 των χωρών της Ευρώπης που βρίσκονται στο μυαλό των Αμερικανών, τώρα που ανοίγουν τα σύνορα. Συγκεκριμένα, οι αναζητήσεις για την Ισλανδία αυξήθηκαν στο διάστημα αυτό κατά 159%, για την Κροατία κατά 115% και για την Ελλάδα κατά 75%. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News