Business & Finance Τρίτη 18/05/2021, 22:15
ΚΙΝΑ

Πεκίνο: Απαγορεύει τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων από τράπεζες και δίκτυα πληρωμών

Πεκίνο: Απαγορεύει τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων από τράπεζες και δίκτυα πληρωμών

Το Πεκίνο απογόρευσε σε χρηματοοικονομικούς ομίλους και σε συστήματα πληρωμών να παρέχουν υπηρεσίες σχετικές με κρυπτονομίσματα, προειδοποιώντας ταυτόχρονα τους επενδυτές να αποφεύγουν την κερδοσκοπία στις συναλλαγές με ψηφιακά νομίσματα.

Με βάση την απαγόρευση, οι επιχειρήσεις αυτές, συμπεριλαμβανομένων τραπεζών και δικτύων online πληρωμών, δεν θα πρέπει να προσφέρουν καμία υπηρεσία που να αφορά κρυπτονομίσματα, όπως καταχώρηση, συναλλαγές και εκκαθάριση.

«Τελευταίως, οι τιμές κρυπτονομισμάτων εκτοξεύθηκαν στα ύψη και μετά βούλιαξαν, παρουσιάζοντας έντονες αυξομειώσεις, με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί σημαντικά η κερδοσκοπία στις συναλλαγές αυτές και να κινδυνεύει η περιουσία πολλών ανθρώπων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία και τις χρηματοοικονομικές αγορές. Οι συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα ενέχουν σημαντικούς κινδύνους, καθότι τα εικονικά νομίσματα δεν υποστηρίζονται από πραγματική αξία με αποτέλεσμα οι τιμές τους να χειραγωγούνται πολύ εύκολα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση των κινεζικών αρχών.

Να σημειωθεί ότι η Κίνα έχει απαγορεύσει τα χρηματιστήρια κρυπτονομισμάτων, χωρίς ωστόσο να εμποδίζει τους καταναλωτές να διακρατούν κρυπτονομίσματα. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από REUTERS

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News