Business & Finance Τρίτη 18/05/2021, 21:33
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στήριγμα στις φορολογικές μεταρρυθμίσεις Μπάιντεν από την Τζάνετ Γέλεν

Στήριγμα στις φορολογικές μεταρρυθμίσεις Μπάιντεν από την Τζάνετ Γέλεν

Το πακέτο των φορολογικών μεταρρυθμίσεων του Τζο Μπάιντεν προσπάθησε να προβάλει η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, τονίζοντας ότι θα ενισχύσει την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των αμερικανικών επιχειρήσεων. 

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι επενδύσεις και οι προτάσεις φορολόγησης του πακέτου Μπάιντεν θα ενισχύσουν την καθαρή κερδοφορία των επιχειρήσεων και θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα τους σε διεθνές επίπεδο. Ελπίζουμε πως οι επιχειρηματικοί ηγέτες θα το δουν με τον ίδιο τρόπο και θα το υποστηρίξουν» ανέφερε χαρακτηριστικά σε ομιλία της στο Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Οι φορολογικές προτάσεις του Αμερικανού προέδρου αυξάνουν μεταξύ άλλων και τον φορολογικό συντελεστή των επιχειρήσεων και έχουν ως στόχο τη συγκέντρωση κονδυλίων για την χρηματοδότηση του τεράστιου πακέτου με έργα υποδομών. 

Οι φορολογικές αλλαγές που προωθεί ο Λευκός Οίκος ανατρέπουν τις φοροαπαλλαγές της εποχής Τραμπ, όταν ο φορολογικός συντελεστής για τις επιχειρήσεις είχε μειωθεί από το 35% στο 21%, με αποτέλεσμα να έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην αγορά αλλά και στους Ρεπουμπλικανούς στο Κογκρέσο. Η πρόταση Μπάιντεν προβλέπει άνοδο του συντελεστή στο 28%, ενώ έχει προτείνει και την προώθηση ενός μίνιμουμ εταιρικού φόρου σε παγκόσμιο επίπεδο, μια πρόταση που η Τζάνετ Γέλεν έχει ήδη αρχίσει να συζητά με εταίρους της διεθνώς.

Την ίδια ώρα το πακέτο Μπάιντεν δεν περιορίζεται μόνο σε κλασικές επενδύσεις σε έργα υποδομής, όπως δρόμους και γέφυρες, αλλά έχει μια ευρύτερη γκάμα που περιλαμβάνει και τον εκσυγχρονισμό των τηλεπικοινωνιακών δικτύων, την ενίσχυση της έρευνας και ανάπτυξης σε πολλούς τομείς, τον εκσυγχρονισμό των σχολείων, τη προώθηση πράσινων τεχνολογικών προγραμμάτων και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, την ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας, ακόμη και τη διεύρυνση της υγειονομικής κάλυψης των παιδιών έτσι ώστε να διευκολυνθεί η είσοδος περισσότερων γυναικών στην αγορά εργασίας.

«Η μετάβαση σε μια πράσινη οικονομία θα στηρίξει την οικονομία σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, δημιουργώντας  χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και ωθώντας τον ιδιωτικό τομέα να συμμετάσχει στην ανάπτυξη νέων τεχνολογικών, νέων επενδύσεων και νέων προϊόντων» επεσήμανε μεταξύ άλλων η υπουργός Οικονομικών. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από REUTERS

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News