Business & Finance Δευτέρα 17/05/2021, 21:10
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιατί ο Έλον Μασκ είναι δυσαρεστημένος με τη γερμανική γραφειοκρατία 

«Φαίνεται ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε την παραγωγή στα τέλη του έτους»

Γιατί ο Έλον Μασκ είναι δυσαρεστημένος με τη γερμανική γραφειοκρατία 

Δυσαρεστημένος με τη γραφειοκρατία στη Γερμανία φέρεται ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Έλον Μασκ, καθώς όπως υποστήριξε η ύπαρξη της καθυστερεί την έναρξη της λειτουργίας του εργοστασίου της έξω από το Βερολίνο. 

Τον περασμένο μήνα, η αμιγώς ηλεκτροκίνητη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία μετέθεσε το άνοιγμα του πρώτου της ευρωπαϊκού gigafactory για τα τέλη του 2021 από τον αρχικό προγραμματισμό για την 1η Ιουλίου, μετά τα σχέδια για την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής κυψελών μπαταριών, αλλά και από τις μακροχρόνιες διαδικασίες έγκρισης.

«Είναι δύσκολο να προβλεφθεί με ακρίβεια γιατί μπορούμε να κατασκευάσουμε αυτοκίνητα μόνο όταν όλα τα κομμάτια είναι μαζί, δήλωσε ο Μασκ κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Gruenheide στην πολιτεία του Βρανδεμβούργου.

«Φαίνεται ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε την παραγωγή στα τέλη του έτους», πρόσθεσε.

«Νομίζω ότι θα μπορούσε να υπάρξει λιγότερη γραφειοκρατία, θα ήταν καλύτερο», δήλωσε ο Μασκ σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι οι κανόνες είναι «αθάνατοι».

Ο υπουργός Οικονομίας του Βρανδεμβούργου Γιεργκ Στέινμπαχ δήλωσε ότι δεν είχε προγραμματιστεί κάποια συνάντηση με τον Μασκ, καθώς η επίσκεψή του είναι κυρίως «τεχνικού χαρακτήρα».

«Θα πρέπει να υπάρχει κάποιο είδος ενεργής διαδικασίας για την κατάργηση των κανόνων. Διαφορετικά, με την πάροδο του χρόνου, οι κανόνες θα συσσωρεύονται έως ότου τελικά δεν θα μπορείς να κάνεις τίποτα», κατέληξε ο Μασκ.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News