Start Ups Παρασκευή 14/05/2021, 16:07
ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΑ ΜΙΣΘΩΣΗ

Airbnb: Οι εμβολιασμοί οδήγησαν σε αύξηση 52% των κρατήσεων το α΄ τρίμηνο 

Τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 5,4% στα 886,9 εκατ. δολάρια

Airbnb: Οι εμβολιασμοί οδήγησαν σε αύξηση 52% των κρατήσεων το α΄ τρίμηνο 

Ισχυρή αύξηση σημείωσαν οι κρατήσεις στην πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων Airbnb κατά την έναρξη της χρονιάς, καθώς τα προγράμματα εμβολιασμού σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο και η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας αυτών, βοήθησαν ούτως ώστε η τουριστική κίνηση να πάρει ξανά ώθηση. 

Ειδικότερα σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, οι κρατήσεις το α΄ τρίμηνο του 2021 σημείωσαν άνοδο 52% σε ετήσια βάση με την αξία των κρατήσεων να διαμορφώνεται στα 10,29 δισ. δολάρια, συντρίβοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 6,93 δισ. δολάρια. Στο διάστημα των τριών πρώτων μηνών της τρέχουσας χρονιάς, έγιναν κρατήσεις για 64,4 εκατ. νύχτες, 13% περισσότερο από το ίδιο διάστημα του 2021 και 21% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Ωστόσο σε σχέση με το 2019, η αξία των κρατήσεων ήταν μόλις 3% ενισχυμένες, δείγμα ότι οι τιμές των καταλυμάτων έχουν μείνει στάσιμες εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 5,4% στα 886,9 εκατ. δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για 714,4 εκατ. δολάρια, ενώ οι προσαρμοσμένες απώλειες προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων συρρικνώθηκαν στα 59 εκατ. δολάρια, έναντι ζημιών 714,4 εκατ. δολαρίων ένα χρόνο νωρίτερα. 

«Είμασταν μεταξύ των πρώτων που επωφελήθηκαν από τα προγράμματα εμβολιασμού, καθώς μας προτίμησαν εκείνοι που ήθελαν να κάνουν κρατήσεις ηλικίας 60 ετών και άνω στις ΗΠΑ, ενώ οι αναζητήσεις στην πλατφόρμα μας που σχετίζονται με τα ταξίδια το καλοκαίρι, αυξήθηκαν κατά 60% το δίμηνο Φεβρουαρίου – Μαρτίου», αναφέρει η startup στην ανακοίνωσή της. 

Για το β΄ τρίμηνο η εταιρεία αναμένει τα έσοδά της να παρουσιάσουν παρόμοια εικόνα με τα επίπεδα του 2019, προσθέτοντας ότι η επιστροφή των διασυνοριακών ταξιδιών όπως και του εσωτερικού τουρισμού, θα προσφέρει γερές βάσεις για την ανάπτυξή της τα επόμενα τρίμηνα. 

Όπως υπογράμμισε ο CEO Μπράιαν Τσέσκι, στην ενημέρωση μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η Airbnb αναμένεται επίσης να επωφεληθεί από τη ζήτηση για κρατήσεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και την τάση για ομαδικά επαγγελματικά ταξίδια. 

Ωστόσο οι καθαρές ζημιές της εταιρείας υπολογίζεται ότι αγγίζουν το 1 δισ. δολάρια, με 337 εκατ. δολάρια εξ αυτών να έχουν κατευθυνθεί για την αποπληρωμή χρέους, ενώ 113 εκατ. δολάρια, αφορούσαν τις κεντρικές της εγκαταστάσεις στο Σαν Φρανσίσκο. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters, CNBC
 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News