Business & Finance Δευτέρα 10/05/2021, 16:15
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Alibaba: Ο Τζακ Μα έκανε την πρώτη του εμφάνιση από τον Ιανουάριο

Τον περασμένο Ιανουάριο έσπασε τη σιωπή του όχι όμως διά ζώσης αλλά διαδικτυακώς

Alibaba: Ο Τζακ Μα έκανε την πρώτη του εμφάνιση από τον Ιανουάριο

Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση από τον περασμένο Ιανουάριο, έκανε ο ιδρυτής του κινεζικού κολοσσού στο διαδικτυακό εμπόριο Alibaba, καθώς όπως αναφέρει το Reuters επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Χανγκζού, προκειμένου να παραβρεθεί για την εκδήλωση «Ali Day», που είναι αφιερωμένη στους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. 

Ο Τζακ Μα από τον Οκτώβριο του 2020 όταν και άσκησε κριτική στις οικονομικές ρυθμιστικές αρχές της Κίνας, οι οποίες στη συνέχεια επιδόθηκαν σε μια ενδελεχή έρευνα αναφορικά με τις πρακτικές του ομίλου, αποτραβήχτηκε από το προσκήνιο, προκαλώντας ένα κύμα θεωριών συνωμοσίας (η αντιπαράθεση αυτή οδήγησε και στην αναβολή της Αρχικής Δημόσιας Προσφοράς της μητρικής Ant Group, ύψους 37 δισ. δολαρίων). 

Τον περασμένο Ιανουάριο έσπασε τη σιωπή του όχι όμως διά ζώσης αλλά διαδικτυακώς, όταν μίλησε σε μια ομάδα δασκάλων, μια εμφάνιση που έστειλε τις μετοχές της Alibaba στα ύψη, ωστόσο έκτοτε δεν είχε δώσει ξανά σημεία ζωής. 

Ένας εργαζόμενος απέστειλε φωτογραφία στο Reuters, στην οποία ο Μα φαίνεται να επιβαίνει σε ανοιχτό λεωφορείο μαζί με άλλα στελέχη της Alibaba.

«Είναι εξαιρετικό που είδαμε τον Τζακ. Είναι κρίμα που δεν υπήρχε η δυνατότητα να βγάλω μια φωτογραφία μαζί του», ανέφερε ο υπάλληλος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News