Business & Finance Πέμπτη 6/05/2021, 18:53
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βεστάγκερ: Εντός του επόμενου έτους οι περιορισμοί για τους ξένους επενδυτές 

Οι κανόνες αποσκοπούν στο να εμποδίσουν τις εταιρείες που επωφελούνται από τις κρατικές επιδοτήσεις

Βεστάγκερ: Εντός του επόμενου έτους οι περιορισμοί για τους ξένους επενδυτές 

Την ελπίδα ότι τα σχέδια για τους κανόνες που αποσκοπούν στον περιορισμό των ξένων επενδυτών που τυγχάνουν της κρατικής στήριξης θα καταρτισθούν εντός του επόμενου έτους, εξέφρασε σήμερα Πέμπτη η Ευρωπαία Επίτροπος Ανταγωνισμού. 

Οι κανόνες αποσκοπούν στο να εμποδίσουν τις εταιρείες που επωφελούνται από τις κρατικές επιδοτήσεις για να εξαγοράζουν επιχειρήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή να συμμετάσχουν σε δημόσιους διαγωνισμούς, κανόνες που κυρίως αποσκοπούν τον αθέμιτο ανταγωνισμό από την Κίνα.

Ερωτηθείσα πότε μπορεί να τεθεί σε ισχύ το σχέδιο κανόνων που παρουσίασε χθες Τετάρτη, η Μαργκρέτε Βεστάγκερ απάντησε: «Ελπίζω μέσα στον επόμενο χρόνο».

Τα μέτρα θα πρέπει να συμφωνηθούν από τα κράτη μέλη της Ε.Ε. και το Ευρωκοινοβούλιο, ενώ τόσο οι ξένες κυβερνήσεις όσο και οι εταιρείες αναμένεται να ασκήσουν πιέσεις για να τα αποτρέψουν.

Ο κίνδυνος οι εταιρείες ή οι χώρες να επωφεληθούν από το χρονικό διάστημα έως ότου τεθεί σε ισχύ το σχέδιο κανόνων είναι διαχειρίσιμος, σύμφωνα με την Βεστάγκερ, καθώς συνήθως χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να προγραμματισθεί μια μεγάλη εξαγορά ή να προετοιμασθεί μια προσφορά για έναν δημόσιο διαγωνισμό.

«Υπάρχει κίνδυνος, αλλά πρέπει να αντιμετωπισθεί», κατέληξε.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News