Business & Finance Τρίτη 4/05/2021, 11:01
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέλος τα φυσικά διαμάντια για τη μεγαλύτερη κατασκευάστρια κοσμημάτων στον κόσμο

Τέλος τα φυσικά διαμάντια για τη μεγαλύτερη κατασκευάστρια κοσμημάτων στον κόσμο

Η Pandora A/S, η εταιρεία που κατασκευάζει τα περισσότερα κοσμήματα παγκοσμίως, θα σταματήσει να χρησιμοποιεί εξορυγμένα διαμάντια στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής της να εγκαταλείψει όσες πρώτες ύλες συνδέονται με ανήθικες μεθόδους παραγωγής και εργασίας. 

Παρά τις προσπάθειες δεκαετιών η παγκόσμια βιομηχανία κοσμημάτων παραμένει στιγματισμένη από συνεχείς αναφορές για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε ορυχεία και εργοστάσια. Για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες αυτές η Tiffany & Co. πέρυσι άρχισε να προσφέρει στους πελάτες λεπτομερείς πληροφορίες για τον τρόπο εξόρυξης των διαμαντιών.

Η Pandora, που έχει την έδρα της στην Κοπεγχάγη, ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιεί στο εξής μόνο διαμάντια που κατασκευάζονται σε εργαστήρια. Αναμένεται μάλιστα να παρουσιάσει την πρώτη συλλογή εργαστηριακών διαμαντιών στη Βρετανία μέσα στο έτος και να επεκταθεί σε άλλες αγορές από το 2022.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από έναν χρόνο η Pandora δεσμεύθηκε να σταματήσει να στηρίζεται σε νέες εξορύξεις χρυσού και αργύρου για τα κοσμήματά της. Έως το 2025 ολόκληρη η παραγωγή της θα στηρίζεται σε ανακύκλωση πολύτιμων μετάλλων ή εργαστηριακά διαμάντια.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News