Business & Finance Τρίτη 4/05/2021, 08:00
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Μπάφετ αποκάλυψε τον διάδοχό του

Ο Μπάφετ αποκάλυψε τον διάδοχό του

O προφήτης της Όμαχα έδωσε το χρησμό του. Ο Γουόρεν Μπάφετ επιβεβαίωσε ότι ο διάδοχός του στην Berkshire Hathaway θα είναι ο Γκρεγκ Άμπελ. 

Αν και 90 ετών ο Μπάφετ εξακολουθεί να εκτελεί χρέη διευθύνοντος συμβούλου στην Berkshire την οποία μεταμόρφωσε από μία αποτυχημένη υφαντουργία σε έναν επενδυτικό κολοσσό 628 δισ. δολαρίων με συμμετοχή σε τεχνολογικές εταιρείες, βιομηχανίες τροφίμων και ενεργειακές επιχειρήσεις. 

Για περισσότερο επί μία δεκαετία υπάρχει έντονη συζήτηση για τον διάδοχό του, αν και ο ίδιος δεν έχει δώσει το παραμικρό σήμα ότι σκοπεύει να αποχωρήσει. «Οι διευθυντές είναι σε συμφωνία πως εάν συνέβαινε κάτι σε εμένα απόψε, θα ήταν ο Γκρεγκ εκείνος που θα αναλάμβανε τα ηνία αύριο το πρωί» είπε στο CNBC. O Καναδός Γρεγκ Άμπελ είναι αντιπρόεδρος της Berkshire Hathaway από το 2008, εποπτεύοντας όλους τους τομείς δραστηριοτήτων πλην των ασφαλιστικών. 

Ο Μπάφετ θεωρείται ο πιο πετυχημένος επενδυτής στον κόσμο. Η εταιρεία του έχει συμμετοχή σε περισσότερες από 60 επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων οι Apple, Coca Cola, Bank of America και American Express. Τον Μάρτιο η περιουσία του εκτινάχθηκε στα 100 δισ. δολάρια καθώς η μετοχή της Berskhire σκαρφάλωσε σε επίπεδα – ρεκόρ. 

Το όριο των 100 δισ. δολαρίων έχουν περάσει οι περιουσίες των Μπιλ Γκέιτς, Τζεφ Μπέζος και Έλον Μασκ. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News