Business & Finance Παρασκευή 30/04/2021, 21:42
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Volkswagen: Σχέδια για ημιαγωγούς δικής της παραγωγής

Η κίνηση αποτελεί μια απάντηση στην Tesla

Volkswagen: Σχέδια για ημιαγωγούς δικής της παραγωγής

Σχέδια καταρτίζει η Volkswagen προκειμένου να αναπτύξει τους δικούς της ημιαγωγούς υψηλής ισχύος για αυτόνομα οχήματα μαζί με το απαιτούμενο λογισμικό, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

«Για να επιτευχθεί η βέλτιστη απόδοση υπό τις υψηλές απαιτήσεις που υπάρχουν για τα αυτοκίνητα, το λογισμικό και το hardware πρέπει να προέρχονται από το ίδιο “χέρι”», σημείωσε ο Χέρμπερτ Ντις.

Τα προηγουμένα σχέδια της Volkswagen δεν περιελάμβαναν την κατασκευή ημιαγωγών, ωστόσο επιθυμούσε να έχει στην ιδιοκτησία της τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας εάν ήταν δυνατόν, όπως ανέφερε, προσθέτοντας ότι η μονάδα λογισμικού Cariad του γερμανικού ομίλου, θα αναπτύξει την εμπειρία και θα επεκτείνει τις δυνατότητες του ομίλου.

Η κίνηση αποτελεί μια απάντηση στην Tesla, η οποία μπορεί να ενσωματώνει ειδικά σχεδιασμένα τσιπ, επιτρέποντάς της να αναπτύξει νέες δυνατότητες γρηγορότερα από τους ανταγωνιστές της.

«Η Apple και η Tesla έχουν υψηλότερη ικανότητα όσον αφορά τη χρήση των ημιαγωγών», τόνισε ο Ντις.

Πέρυσι η Daimler ανακοίνωσε μια συμφωνία με την Nvidia για την ανάπτυξη και τον εξοπλισμό των αυτοκινήτων Mercedes-Benz, με μια πλατφόρμα ημιαγωγών και λογισμικού επόμενης γενιάς.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News