Business & Finance Πέμπτη 29/04/2021, 21:58
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παραιτείται από τα συμβούλια  των Skoda και Seat ο CEO της Volkswagen

Καταρτίζει σχέδια για μείωση 5.000 θέσεων εργασίας στη Γερμανία

Παραιτείται από τα συμβούλια  των Skoda και Seat ο CEO της Volkswagen

Αναδιατάξεις επίκεινται στον όμιλο Volkswagen, καθώς ο ισχυρός άνδρας της Volkswagen, Χέρμπερτ Ντις, θα παραιτηθεί από τη θέση του επικεφαλής των εποπτικών συμβουλίων στις θυγατρικές Seat και Skoda, προκειμένου να επικεντρωθεί στη δημιουργία μιας ισχυρότερης ομάδας που θα αναπτύσσει λογισμικά, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Handelsblatt.

Στη Skoda, τη θέση του θα πάρει ο επικεφαλής τεχνολογίας Τόμας Σχμολ και στη Seat ο Μουράτ Ακσέλ, επικεφαλής προμηθειών στο διοικητικό συμβούλιο της Volkswagen, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η νέα στρατηγική της Volkswagen επικεντρώνεται στην ανάκτηση του χαμένου εδάφους στον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα των βαρέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όπου οι Αμερικανοί και οι Κινέζοι κατασκευαστές έχουν αποκτήσει το προβάδισμα.

Παράλληλα η γερμανική εταιρεία καταρτίζει σχέδια για μείωση 5.000 θέσεων εργασίας στη Γερμανία προσφέροντας πρόωρη ή μερική συνταξιοδότηση σε ηλικιωμένους υπαλλήλους, μια κίνηση το κόστος της οποίας μπορεί να φθάσει έως και τα 500 εκατ. ευρώ.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News