Business & Finance Τρίτη 27/04/2021, 16:06
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Mastercard: Κυκλοφορεί την πρώτη πιστωτική κάρτα με ανταμοιβή σε κρυπτονόμισμα 

Η κάρτα θα κυκλοφορήσει μόνο στις ΗΠΑ

Mastercard: Κυκλοφορεί την πρώτη πιστωτική κάρτα με ανταμοιβή σε κρυπτονόμισμα 

Την πρώτη πιστωτική κάρτα που θα ανταμείβει τους χρήστες της με ψηφιακά νομίσματα για τις αγορές που θα πραγματοποιούν, θα κυκλοφορήσουν η Mastercard και η αμερικανική πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων Gemini, σε άλλο ένα βήμα της αποδοχής των κρυπτονομισμάτων από τις μεγάλες εταιρείες ηλεκτρονικών πληρωμών. 

Οι χρήστες της κάρτας η οποία θα κυκλοφορήσει μόνο στις ΗΠΑ, από αυτό το καλοκαίρι θα λαμβάνουν έως 3% επιστροφή για τις αγορές τους σε Bitcoin ή σε κάποιο άλλο κρυπτονόμισμα, με το αντίτιμο της ανταμοιβής να κατατίθεται στον λογαριασμό Gemini του κατόχου της κάρτας, όπως αναφέρεται στην από κοινού ανακοίνωση των δύο εταιρειών. Η κάρτα θα εκδοθεί από την WebBank, μια ψηφιακή τράπεζα με έδρα τη Γιούτα.

Οι κολοσσοί στις ηλεκτρονικές πληρωμές, Mastercard, Visa και PayPal έχουν ανοίξει τους ορίζοντές τους αναφορικά με τα κρυπτονομίσματα τους τελευταίους μήνες, καθώς οι επενδυτές και οι εταιρείες αντιμετωπίζουν πλέον πιο «ζεστά» τα εν λόγω νομίσματα. 

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Mastercard ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να υποστηρίξει τη χρήση κάποιων κρυπτονομισμάτων στο δίκτυό της φέτος, ενώ και η Visa έχει δηλώσει θα επιτρέψει επίσης τη χρήση τους για τη διευθέτηση συναλλαγών στο δικό της δίκτυο πληρωμών

«Καθώς οι καταναλωτές δαπανούν σε διάφορες και διαφορετικές μορφές αποδοχές πληρωμών, τώρα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν ανταμοιβή για τις δαπάνες τους με τη μορφή κρυπτονομισμάτων, δήλωσε ο Ρατζ Νταμοντχαράν, επικεφαλής για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, τα προϊόντα blockchain και τις συνεργασίες της Mastercard.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News