Business & Finance Παρασκευή 23/04/2021, 11:19
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το Autopilot της Tesla «μπορεί να ξεγελαστεί αφήνοντας το αυτοκίνητο να τρέχει χωρίς οδηγό»

Το Autopilot της Tesla «μπορεί να ξεγελαστεί αφήνοντας το αυτοκίνητο να τρέχει χωρίς οδηγό»

Το σύστημα Autopilot στα οχήματα της Tesla μπορεί να ξεγελαστεί και να λειτουργήσει χωρίς οδηγό, σύμφωνα με πληροφορίες του έγκυρου περιοδικού Consumer Reports που αναμεταδίδει το BBC. 

Μηχανικοί που συνεργάζονται με το περιοδικό εξέτασαν τις περιπτώσεις εκείνες στις οποίες το σύστημα φέρεται να λειτουργούσε χωρίς να κάθεται οδηγός στο τιμόνι- κάτι που σύμφωνα με τις οδηγίες της Tesla είναι απαραίτητη προϋπόθεση. Έκαναν δοκιμές με το Model Y και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως το σύστημα αυτοματοποιημένης πλοήγησης μπορεί «εύκολα να ξεγελαστεί». Μάλιστα όπως αναφέρει η ομάδα του Consumer Reports κατάφερε «επιτυχώς και επανειλημμένα» να κάνει το αυτοκίνητο να τρέξει χωρίς να υπάρχει κανείς στη θέση του οδηγού.

«Βάσει της αξιολόγησής μας, το σύστημα όχι μόνο απέτυχε να διασφαλίσει ότι ο οδηγός προσέχει, αλλά δεν μπορούσε να εξακριβώσει καν εάν υπάρχει κάποιος στη θέση του οδηγού» τονίζουν και προσθέτουν πως «ήταν λίγο τρομακτικό». 

Οι δοκιμές έρχονται λίγες ημέρες μετά το θανατηφόρο τροχαίο στο Τέξας, στο οποίο δύο άνθρωποι, που επέβαιναν σε Model S, έχασαν τη ζωή τους. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες αστυνομικών και ανδρών της Πυροσβεστικής που έσπευσαν στο σημείο δεν καθόταν κανείς στη θέση του οδηγού. Ο ένας επιβάτης ήταν στη θέση του συνοδηγού και ο άλλος στο πίσω κάθισμα. 

O ιδρυτής της Tesla, Elon Musk, υποστηρίζει ότι τα έως τώρα ευρήματα δείχνουν πως το σύστημα Autopilot δεν είχε αυτοματοποιηθεί. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News