Business & Finance Τετάρτη 21/04/2021, 10:10
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Apple: Ρώσοι χάκερς υποστηρίζουν ότι έκλεψαν σχέδια των νέων προϊόντων της

Apple: Ρώσοι χάκερς υποστηρίζουν ότι έκλεψαν σχέδια των νέων προϊόντων της

Την ώρα που η Apple παρουσίαζε στο κοινό τη νέα σειρά των iPads και τα ανανεωμένα iMacs, ένας από τους βασικούς προμηθευτές της δέχθηκε κυβερνοεπίθεση από ρωσική ομάδα που ονομάζεται REvil, ενώ είναι γνωστή στον κυβερνοχώρο και ως Sodinokibi.

Η ομάδα υποστηρίζει ότι έχει διεισδύσει στο σύστημα της ταϊβανέζικης Quanta Computer ( η οποία είναι εκ των βασικών συνεργατών της Apple κυρίως για τη δημιουργία των Macbooks) και έχει κλέψει τα σχέδια των τελευταίων προϊόντων του αμερικανικού κολοσσού. Ζητεί δε λύτρα. H Quanta παράγει επίσης προϊόντα για τις HP Inc, Facebook και Google. 

Το δημόσιο πρόσωπο της REvil στο darkweb, ένας χρήστης στο XSS που ονομάζεται «Άγνωστος» (Unknown), είχε προειδοποιήσει την περασμένη Κυριακή ότι η ομάδα ετοιμάζεται για «τη μεγαλύτερη επίθεσή τη έως τώρα». 

Η Quanta επιβεβαίωσε ότι δέχθηκε κυβερνο-επίθεση, αλλά δεν έχει ακόμη κάνει γνωστό εάν κλάπησαν δεδομένα και ποια ήταν αυτά. Σε μία σύντομη ανακοίνωση σημειώνει απλώς ότι οι ειδικοί της εργάζονται να αποκαταστήσουν τη ζημιά σε έναν μικρό αριθμό servers. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News