Business & Finance Δευτέρα 19/04/2021, 11:46
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πέθανε ο «πατέρας» του PDF

Πέθανε ο «πατέρας» του PDF

Ο Τσαρλς Γκέσκε, συνιδρυτής της εταιρείας λογισμικού Adobe, που βοήθησε στην ανάπτυξη του Portable Documant Format, γνωστού σε όλους μας ως PDF, πέθανε σε ηλικία 81 ετών.

Ο Γκέσκε ίδρυσε την Adobe το 1982, προσφέροντας στον κόσμο τη νέα αυτή μορφή αρχείου, αλλά και μία σειρά ακόμη καινοτομιών. Δέκα χρόνια αργότερα το όνομά του ήταν σε όλα τα πρωτοσέλιδα των μεγάλων εφημερίδων, αφού απήχθη από ενόπλους που ζητούσαν λύτρα. Αφέθηκε σώος και αβλαβής ύστερα από 4ημερη κράτησή του από τους απαγωγείς. 

Το 2009 ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα τον είχε τιμήσει με το Εθνικό Μετάλειο Τεχνολογίας. 

Πέθανε στην Καλιφόρνια την Παρασκευή. Σε σημερινή του ανακοίνωση ο διευθύνων σύμβουλος της Adobe, Σαντανού Ναράγιεν, αναφέρει: «Πρόκειται για μία τεράστια απώλεια για την οικογένεια της Adobe και συνολικά τον τεχνολογικό κλάδο, στον οποίο ήταν οδηγός και ήρωας επί δεκαετίες». 

«Ήταν ένας ταπεινός άνθρωπος. Μπορώ να το πω αυτό για τον άνδρα μου» δήλωσε στο δίκτυο Mercury Νews η σύζυγός του Ναν Γκέσκε. «Ήταν πολύ υπερήφανος για την επιτυχία του, βέβαια, αλλά ήταν πάντα και πολύ μετρημένος στο πώς διαχειριζόταν την επιτυχία αυτή». 

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News