Business & Finance Παρασκευή 16/04/2021, 19:56
ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Σουηδία: Πακέτο ύψους 104 δισ.δολαρίων για υποδομές

Σουηδία: Πακέτο ύψους 104 δισ.δολαρίων για υποδομές

Τη μεγαλύτερη επένδυση στη σύγχρονη ιστορία της στον χώρο των υποδομών ανακοίνωσε σήμερα η Σουηδία με ένα πακέτο μέτρων ύψους 104 δισ.δολαρίων, με στόχο την κατασκευή σιδηροδρόμων υψηλών ταχυτήτων, αυτοκινητοδρόμων και άλων μεγαλεπήβολων προγραμμάτων. 

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση στη σύγχρονη ιστορία της Σουηδίας», ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών, Τόμας Ενεροθ, ο οποίος εξήγησε ότι το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε ορίζοντα 12ετίας και εντάσσεται στο πλαίσιο του στόχου της σουηδικής κυβέρνησης να επιτύχει μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως το 2045. 

Το σχέδιο θα αρχίσει να υλοποιείται από το 2022, αφού πρώτα εγκριθεί από το κοινοβούλιο. «Με το πρόγραμμα υποδομών, φιλοδοξούμε να καταστήσουμε τη Σουηδία την πρώτη χώρα στον κόσμο που θα απεξαρτηθεί από τα ορυκτά καύσιμα», ανέφερε ο υπουργός για την Κλιματική Αλλαγή Πέρ Μπόλαντ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για κατασκευή νέων βασικών οδικών αρτηριών, μείωση των εκπομπών ρύπων στις μεταφορές και σύνδεση της χώρας με τρεις μητροπολιτικές περιοχές. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News