Business & Finance Πέμπτη 15/04/2021, 14:25
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η γυναίκα πίσω από τον κινεζικό «στρατό» της HSBC

Η γυναίκα πίσω από τον κινεζικό «στρατό» της HSBC

H HSBC έχει αρχίσει να προσλαμβάνει εκατοντάδες τραπεζίτες στο πλαίσιο ενός νέου εγχειρήματος που στοχεύει στην προσέλκυση πλούσιων πελατών ανά την Κίνα. Είναι μέρος του φιλόδοξου σχεδίου της τράπεζας να προσλάβει περί τους 3.000 τραπεζίτους, «εξοπλισμένους» με tablets και ψηφιακά εργαλεία. 

Η γυναίκα που ηγείται της ταχύτατα αυξανόμενης αυτής ομάδας είναι η Τρίστα Σουν, η οποία επιταχύνει τον βηματισμό της HSBC στο digital banking, που οι αναλυτές σχολιάζουν ότι έχει καθυστερήσει πολύ. 

Αρκετές τράπεζες της Δύσης επεκτείνονται στην Κίνα, μεταξύ των οποίων οι αμερικανικές Goldman Sachs και JPMorgan. H κινεζική κοινοπραξία της HSBC, γνωστή ως HSBC Pinnacle, είναι μέρος του σχεδίου του διευθύνοντος συμβούλου Νόελ Κουίν για περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας της βρετανικής τράπεζας στην Ασία, αλλά και στροφή στη διαχείριση πλούτου. Η HSBC επιβεβαίωσε ότι μεταφέρει τέσσερα κορυφαία στελέχη από το Λονδίνο στο Χονγκ Κονγκ, στο πλαίσιο αυτής της στροφής. 

Η Σουν δήλωσε στο BBC ότι η ομάδα της έχει ήδη αρχίσει να εστιάζει την προσοχή της σε πλούσιους πελάτες στη Σανγκάη, τη Γκουανγκζού και τη Σένζεν. Έχει επίσης στήσει μία πλατφόρμα fintech στη Σαγνκάη, η οποία επιδιώκει να κερδίσει πελάτες και από τη μεσαία τάξη, η οποία θα μετράει 600 εκατομμύρια Κινέζους έως το 2028, σύμφωνα με υπολογισμούς του HSBC. 

Το 1984 η HSBC έγινε η πρώτη ξένη τράπεζα που απέκτησε άδεια λειτουργίας στην Κίνα. Διαθέτει σήμερα εκεί 164 υποκαταστήματα. 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News