Business & Finance Τετάρτη 14/04/2021, 19:57
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Με κέρδη άνω του 4% οι τιμές πετρελαίου

Με κέρδη άνω του 4% οι τιμές πετρελαίου

Στα ύψη εκτινάχθηκαν οι τιμές πετρελαίου, με άνοδο άνω του 4%, μετά τη νέα έκθεση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (ΙΕΑ) που αναζωπύρωσε τις προσδοκίες για επιστροφή της ζήτησης για αργό. 

Η τιμή brent στο Λονδίνο ενισχυόταν άνω του 4% στα 66,37 δολάρια το βαρέλι, ενώ στις ΗΠΑ κινείτο κοντά στα 63 δολάρια, με κέρδη άνω του 4,5%. Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 5,9 εκατ.βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ. 

Ενωρίτερα, η ΙΕΑ προέβλεψε ότι η παγκόσμια ζήτηση και προσφορά θα ισορροπήσουν στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, ενώ εν συνεχεία θεωρεί πιθανή μία αύξηση της παραγωγής κατά δύο εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως από τις χώρες μέλη του ΟΠΕΚ και τους εταίρους του προκειμένου να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση. «Η έκθεση της ΙΕΑ είναι μία από τις καλύτερες που έχουν δημοσιευθεί τον τελευταίο καιρό όσον αφορά στην αισιοδοξία για τις προοπτικές της ζήτησης», εκτιμά ο Τζον Κίλνταφ, εταίρος της Again Capital. 

Μία ημέρα ενωρίτερα, ο ΟΠΕΚ αναθεώρησε και αυτός επί τα βελτίω τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου κατα 70.000 βαρέλια ημερησίως σε σχέση με τις εκτιμήσεις που είχε κάνει τον προηγούμενο μήνα, αναμένοντας τώρα ότι η παγκόσμια ζήτηση να αυξηθεί κατά 5,95 εκατ.βαρέλια ημερησίως το 2021. 

Οι ενδείξεις για δυναμική ανάκαμψη σε ΗΠΑ και Κίνα έδωσαν ώθηση στις τιμές πετρελαίου τους τελευταίους μήνες, όμως η άνοδος έχει συγκρατηθεί τον τελευταίο καιρό από τις καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από REUTERS

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News