Business & Finance Σάββατο 10/04/2021, 16:42
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η κινεζική εκδοχή της Uber κατέθεσε αίτηση εισαγωγής στη Wall Street

Η κινεζική εκδοχή της Uber κατέθεσε αίτηση εισαγωγής στη Wall Street

Η κινεζική εταιρεία διαμοιρασμού μετακινήσεων Didi Chuxing, κατέθεσε αίτηση στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για να πραγματοποιήσει Αρχική Δημόσια Εγγραφή στη Wall Street, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του Bloomberg επικαλούμενο πρόσωπα με γνώση επί του θέματος.

Η Didi -η κινεζική εκδοχή της Uber-, βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης, καθώς πέραν της δραστηριοποίησης σε 400 πόλεις στην Κίνα, έχει παρουσία σε 16 χώρες και πρόσφατα ανακοίνωσε την εισχώρησή της στον Νότιο Αφρική, την πρώτη αφρικανική χώρα στην οποία θα προσφέρει τις υπηρεσίες της. Είναι μια εταιρεία που κοιτάει «στα μάτια» την Uber (άλλωστε το 2016 εξαγόρασε την επιχείρηση της Uber στην Κίνα), ενώ το 2018 εξαγόρασε την αντίστοιχη ride-hailing της Βραζιλίας «99».

Για την ΙΡΟ η κινεζική εταιρεία έχει προσλάβει ως συμβούλους τις Goldman Sachs και Morgan Stanley και αποσκοπεί να αντλήσει αρκετά δισ. δολάρια, ενώ με τους πρώτους υπολογισμούς η κεφαλαιοποίησή της αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 70 δισ. δολαρίων και 100 δισ. δολαρίων. Σύμφωνα με τις πηγές η ημερομηνία και το μέγεθος της αποτίμησης το πιθανότερο είναι ότι θα αλλάξουν, ενώ, όπως αποκαλύπτουν, η εταιρεία εξετάζει και το ενδεχόμενο της διπλής εγγραφής στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, μια κίνηση όμως που θα γίνει σε δεύτερο χρόνο.

Στον κλάδο του διαμοιρασμού μετακινήσεων και ιδιαίτερα στην αγορά της Ασίας, καταγράφεται έντονη κινητικότητα, καθώς η ανταγωνίστρια από με έδρα τη Σιγκαπούρη Grab, προσφάτως ανακοίνωσε ότι εξετάζει την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο μέσω συγχώνευσης με εταιρεία SPAC (Εταιρεία Απόκτησης Ειδικού Σκοπού), μια συμφωνία της οποίας η αξία θα φθάσει τα 34 δισ. δολάρια και θα αποτελέσει ρεκόρ για τις εν λόγω συμφωνίες.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News