Business & Finance Παρασκευή 9/04/2021, 14:51
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προσπάθεια εμπορίας των δεδομένων των χρηστών του καταγγέλλει το LinkedIn 

Προσπάθεια εμπορίας των δεδομένων των χρηστών του καταγγέλλει το LinkedIn 

Την αντιγραφή και προσπάθεια εμπορίας δεδομένων κατήγγειλε σήμερα Παρασκευή το μέσο κοινωνικής δικτύωσης επικεντρωμένο στο επαγγελματικό προφίλ των χρηστών του, LinkedIn, αναφέροντας ότι τα δεδομένα αυτά είναι εκείνα που είναι δημοσίως διαθέσιμα στους λογαριασμούς. 

Όπως επισημαίνεται σε ανάρτηση του LinkedIn σε blog, δεν πρόκειται για παραβίαση δεδομένων οπότε δεν έχουν κλαπεί ιδιωτικά προσωπικά στοιχεία, επισημαίνοντας ότι οι πληροφορίες προς πώληση είναι μια συλλογή δεδομένων από ιστοσελίδες και επιχειρήσεις, δίχως να παρέχονται περισσότερες λεπτομέρειες, ή από πόσους χρήστες αποσπάστηκαν δεδομένα. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CyberNews στις 6 Απριλίου, τα δεδομένα από 500 εκατ. προφίλ και τέθηκαν προς πώληση από ένα δημοφιλές φόρουμ για χάκερς. 

Στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας το Facebook (θυγατρική του LinkedIn), επίσης ανέφερε ότι «κακόβουλοι παράγοντες» απέσπασαν δεδομένα από την πλατφόρμα του, παραβιάζοντας τα προφίλ των χρηστών του, εκμεταλλευόμενοι μια δυσλειτουργία στο εργαλείο συγχρονισμού των επαφών.  

Το μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης δεν ειδοποίησε τους περισσότερους από τους 530 εκατ. χρήστες των οποίων τα δεδομένα αποσπάστηκαν και όπως δήλωσε την Τετάρτη εκπρόσωπος του Facebook, η εταιρεία δεν σκοπεύει να τους ενημερώσει. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters
 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News