Business & Finance Πέμπτη 8/04/2021, 21:50
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η BofA θα διαθέσει 1 τρισ. δολάρια σε «πράσινη» χρηματοδότηση έως το 2030 

Η BofA θα διαθέσει 1 τρισ. δολάρια σε «πράσινη» χρηματοδότηση έως το 2030 

Περί του 1 τρισ. δολαρίων θα διαθέσει η Bank of America στην περιβαλλοντική πρωτοβουλία της για την προώθηση της πράσινης χρηματοδότησης έως το 2030, μια εντυπωσιακή αύξηση σε σχέση με τα 300 δισ. δολάρια που είχε ανακοινώσει για την ίδια δράση το 2019. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της δεύτερης μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας η τελευταία απόφαση φθάνει τη συνολική δέσμευσή της για τη βιώσιμη χρηματοδότηση έως το 2030 στο 1,5 τρισ. δολάρια.

Η πρωτοβουλία αυτή θα βοηθήσει στη μετάβαση της τράπεζας σε μια πιο «πράσινη» οικονομία, μέσω της βοήθειας που θα προσφέρει με τον δανεισμό, την άντληση κεφαλαίων, τις συμβουλευτικές και επενδυτικές υπηρεσίες, στις επιχειρήσεις με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και σε άλλες βιώσιμες επιχειρήσεις.

Το ένα μετά το άλλο τα κορυφαία χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ανά τον κόσμο, ανακοινώνουν σχέδια για τη βελτίωση της απόδοσής τους σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον, την κοινωνία και τη διακυβέρνηση (ESG). Το ενδιαφέρον για αυτά τα ζητήματα έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα, με τους επενδυτές να επιθυμούν να έχουν πιο ενεργό ρόλο στο πώς θα λειτουργούν οι οικονομίες για ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Τον περασμένο μήνα, η Mastercard δήλωσε ότι θα συνδέσει τα μπόνους απόδοσης των ανώτερων στελεχών της, με τη συμβολή τους στην επίτευξη των στόχων της εταιρείας να μειώσει τη χρήση άνθρακα, να βελτιώσει την οικονομική ένταξη και την ισότητα των φύλων.

Η Citigroup ξεκίνησε επίσης μια νέα επενδυτική τραπεζική μονάδα, ούτως ώστε να στηρίξει τις προσπάθειές της για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News