Business & Finance Τετάρτη 7/04/2021, 19:01
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ τον Φεβρουάριο 

Σε νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ τον Φεβρουάριο 

Σε επίπεδα ρεκόρ εκτινάχθηκε το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, καθώς η οικονομική δραστηριότητα στη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο ανέκαμψε πιο γρήγορα σε σε σχέση με άλλους εμπορικούς εταίρους της Ουάσιγκτον.

Ειδικότερα σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ τον Φεβρουάριο διευρύνθηκε κατά 4,8% από τον Ιανουάριο, διαμορφούμενο στα 71,1 δισ. δολάρια, επίπεδο που συνιστά νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών του Reuters, για έλλειμμα της τάξεως των 70,5 δισ. δολαρίων. 

Οι εισαγωγές υποχώρησαν κατά 0,7% στα 258,3 δισ. δολάρια, με τις εισαγωγές αγαθών να καταγράφουν πτώση κατά 0,9% στα 219,1 δισ. δολάρια. Η πτώση αυτή πιθανώς αντικατοπτρίζει τα προβλήματα στις αλυσίδες εφοδιασμού σε όλο τον κόσμο και όχι την αδύναμη ζήτηση στο εσωτερικό των ΗΠΑ. Οι εισαγωγές κεφαλαιουχικών αγαθών σημείωσαν νέο υψηλό ρεκόρ, ενώ αυτές των βιομηχανικών υλικών έφθασαν στο υψηλότερο επίπεδό τους από τον Οκτώβριο του 2018.

Οι εξαγωγές υποχώρησαν κατά 2,6% στα 187,3 δισ. δολάρια, με αυτές των αγαθών να συρρικνώνονται κατά 3,5% στα 131,1 δισ. δολάρια.

Προσαρμοσμένο στον πληθωρισμό, το εμπορικό έλλειμμα ανήλθε επίσης στο ρεκόρ των 99,1 δισ. δολαρίων τον Φεβρουάριο από 96,1 δισ. δολάρια τον Ιανουάριο. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News