Κόσμος Δευτέρα 5/04/2021, 19:29
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Ανοίγει το λιανεμπόριο από τις 12 Απριλίου 

Βρετανία: Ανοίγει το λιανεμπόριο από τις 12 Απριλίου 

Την περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και το άνοιγμα του λιανεμπορίου από την ερχόμενη Δευτέρα επιβεβαίωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων για τα νέα μέτρα στο Ηνωμένο Βασίλειο, δηλώνοντας ότι από τις 12 Απριλίου ανοίγουν ξανά οι παμπς, τα καταστήματα λιανικής, τα γυμναστήρια, τα γυμναστήρια και τα κομμωτήρια.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης όπως είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος θα πάει σε μια παμπ για να απολαύσει ένα ποτήρι μπύρα, ενώ δεν έκανε καμιά αναφορά για τον κλάδο της φιλοξενίας.

Ερωτηθείς για τη χρήση του ψηφιακού πιστοποιητικού, απάντησε ότι είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τα διεθνή ταξίδια, δεν είναι όμως ένα μέτρο το οποίο «πρέπει να ζητάμε όταν οι πολίτες πηγαίνουν στις παμπς ή στα καταστήματα». 

Στη Βρετανία τα προγράμματα εμβολιασμού συνεχίζονται απρόσκοπτα, ενώ όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα όλοι οι Βρετανοί θα μπορούν από την ερχόμενη Παρασκευή να κάνουν δύο δωρεάν rapid tests την εβδομάδα.

Η κυβέρνηση ελπίζει ότι με τον τρόπο αυτό θα αντιμετωπιστούν τυχόν εστίες του κορωνοϊού καθώς τα περιοριστικά μέτρα χαλαρώνουν.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News