Business & Finance Τετάρτη 7/04/2021, 14:18
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πού ξόδεψαν οι Βρετανοί τα περισσότερα μετά τη χαλάρωση των μέτρων

Πού ξόδεψαν οι Βρετανοί τα περισσότερα μετά τη χαλάρωση των μέτρων

Με την πρώτη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή της μετάδοσης της Covid-19, δόθηκε η δυνατότητα στους Βρετανούς για κάποιες δραστηριότητες, μια ευκαιρία την  οποία δεν άφησαν να πάει χαμένη. 

Σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας επεξεργασίας πληρωμών Barclaycard Payments, οι δαπάνες των Βρετανών την προηγούμενη εβδομάδα αυξήθηκαν κατακόρυφα στο γκολφ, στο τένις, στα πικνίκ και γενικότερα σε όποιες δραστηριότητες τους επιτρεπόταν να κάνουν, βάσει των νέων κανόνων. 

Από τις 29 Μαρτίου οι πίστες γκολφ, τα γήπεδα τένις και οι ανοιχτές πισίνες λειτούργησαν ξανά στη Βρετανία, ενώ επιτράπηκαν και οι μετακινήσεις που δεν θεωρούνται σημαντικές. Με τα καταστήματα την περασμένη εβδομάδα, όπως και αυτή κλειστά (ανοίγουν την ερχόμενη Δευτέρα στις 12 Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον), οι καταναλωτές στράφηκαν μαζικά στις δραστηριότητες αυτές. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Barclaycard οι δαπάνες διά ζώσης στον κλάδο αναψυχής και διασκέδασης την προηγούμενη εβδομάδα αυξήθηκαν κατά 136% σε σχέση με μια εβδομάδα νωρίτερα, ενώ αυτές στις πίστες γκολφ εκτινάχθηκαν κατά 370%. 

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία, πίσω από την αύξηση 9% στις ανέπαφες πληρωμές, πιθανόν να κρύβονται οι δαπάνες εκείνων που θέλησαν να κάνουν πικνίκ στα πάρκα και στην εξοχή. 

«Τα στοιχεία αυτά είναι μια ισχυρή ένδειξη ότι η ζήτηση για δραστηριότητες όπως οι φιλικές και οικογενειακές συναντήσεις ή η άθληση σε εξωτερικούς χώρους επιστρέφει στα προ πανδημίας», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Barclaycard Payments. Ωστόσο τα τωρινά επίπεδα των δαπανών στον κλάδο της αναψυχής και της διασκέδασης, είναι χαμηλότερα κατά 35%, σε σύγκριση με την ίδια εβδομάδα δύο χρόνια νωρίτερα. 

Η Τράπεζα της Αγγλίας παρακολουθεί πολύ προσεκτικά για ενδείξεις σχετικά με το πόσο έχουν ξοδέψει τα νοικοκυριά από τις αποταμιεύσεις που έβαλαν στην άκρη τον τελευταίο χρόνο, διάστημα κατά το οποίο στο Ηνωμένο Βασίλειο εφαρμόσθηκαν τρία lockdowns. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News