Business & Finance Τρίτη 6/04/2021, 21:04
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γέλεν: Να γίνουν περισσότερα για τις αδυναμίες που ανέδειξε η πανδημία 

Γέλεν: Να γίνουν περισσότερα για τις αδυναμίες που ανέδειξε η πανδημία 

Η επιτάχυνση της ανάκαμψης από την κρίση του κορωνοϊού στις ΗΠΑ θα ενισχύσει συνολικά την παγκόσμια ανάπτυξη, υποστήριξε σήμερα Τρίτη η Αμερικανίδα υπουργός Τζάνετ Γέλεν, ωστόσο όπως τόνισε χρειάζεται να καταβληθούν περισσότερες προσπάθειες ούτως ώστε να διορθωθούν οι αδυναμίες που ανέδειξε η πανδημία στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, στις αλυσίδες εφοδιασμού σε όλο τον κόσμο και στην κοινωνική ασφάλεια.

Σε μια εμπεριστατωμένη συζήτηση με την ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, η Γέλεν τόνισε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν είναι αποφασισμένη να δώσει μια ηχηρή απάντηση στην κρίση του κορωνοϊού, για να αποτρέψει τον αρνητικό αντίκτυπο της μακροχρόνιας ανεργίας. Όπως υπογράμμισε η πλήρης απασχόληση στην αμερικανική οικονομία δεν αναμένεται πριν από το επόμενο έτος. 

Εντούτοις, όπως σημείωσε η κρίση είχε πλήξει και άλλες χώρες και είναι ευθύνη των προηγμένων οικονομιών να διασφαλίσουν ότι τα χρόνια προόδου αναφορικά με την αντιμετώπιση της φτώχειας που καταγράφηκαν πριν από την πανδημία, δεν θα πάνε χαμένα εξαιτίας της κρίσης. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News