Business & Finance Δευτέρα 5/04/2021, 21:15
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέοι υπαινιγμοί της Apple για την αυτόνομη οδήγηση 

Νέοι υπαινιγμοί της Apple για την αυτόνομη οδήγηση 

Νέες αιχμές για την ανάπτυξη αυτόνομου οχήματος άφησε σήμερα Δευτέρα ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, δίνοντας ώθηση στη μετοχή της εταιρείας, καταγράφοντας κέρδη άνω του 2%. 

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής σε podcast το οποίο κυκλοφόρησε σήμερα ο συνήθως εγκρατής Τιμ Κουκ, άφησε υπαινιγμούς σχετικά με τα φημολογούμενα σχέδια της εταιρείας του να αναπτύξει ένα αυτόνομο αυτοκίνητο.

«Η ίδια η αυτονομία είναι μια βασική τεχνολογία, κατά τη γνώμη μου. Ένα αυτοκίνητο, με πολλούς τρόπους, είναι ένα ρομπότ. Ένα αυτόνομο αυτοκίνητο είναι ένα ρομπότ. Και έτσι υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να επιτευχθούν μέσω της τεχνολογίας  αυτής», σημείωσε ο Κουκ.

Ερωτηθείς αν η Apple εργάζεται σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο ή στην τεχνολογία αυτή, αρνήθηκε να σχολιάσει. «Μας αρέσει να ενσωματώνουμε υλικά, λογισμικά και υπηρεσίες και να βρίσκουμε τα σημεία που διασταυρώνονται γιατί πιστεύουμε ότι εκεί βρίσκεται η μαγεία. Και αυτό είναι που μας αρέσει να κάνουμε. Και μας αρέσει να κατέχουμε την κύρια τεχνολογία που είναι γύρω από αυτή (τη διασταύρωση)», συμπλήρωσε.

Η ανάπτυξη ενός αυτόνομου αυτοκινήτου θεωρείται ως η επόμενη μεγάλη κίνηση της Apple, η οποία μπορεί να μην είναι η πρώτη στον εν λόγω κλάδο στην κατηγορία, είναι όμως η πρώτη σε σχεδιασμό και φινέτσα σε κάθε προϊόν που λανσάρει.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News