Business & Finance Δευτέρα 5/04/2021, 18:27
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παγκόσμια Τράπεζα: Έκκληση για επέκταση της στάσης πληρωμών από τις φτωχές χώρες

Παγκόσμια Τράπεζα: Έκκληση για επέκταση της στάσης πληρωμών από τις φτωχές χώρες

Το «έδαφος» φρόντισε να προλειάνει ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας Ντέιβιντ Μαλπάς, ενόψει της επικείμενης συνάντηση της G20 αυτή την εβδομάδα, δηλώνοντας σήμερα Δευτέρα ότι αναμένει από την Κίνα τις ΗΠΑ και άλλες μεγάλες οικονομίες της ομάδας, να παρατείνουν το πάγωμα των διμερών πληρωμών για την εξυπηρέτηση του χρέους, έως το τέλος του 2021.

Η Πρωτοβουλία Αναστολής της Εξυπηρέτησης Χρέους της G20 έχει ήδη βοηθήσει τις φτωχές χώρες να αναβάλουν πληρωμές συνολικής αξίας 5 δισ. δολαρίων έως το τέλος του 2020 και ακόμη 7,3 δισ. δολαρίων έως τον ερχόμενο Ιούνιο, όπως δήλωσε ο Μαλπάς μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Η επέκταση της εξυπηρέτησης του χρέους έως το τέλος του τρέχοντος έτους θα εξοικονομήσει ακόμη περισσότερα χρήματα, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν οι φτωχές χώρες για να καταπολεμήσουν την πανδημία του κορωνοϊού και να στηρίξουν τις οικονομίες τους, ωστόσο όπως τόνισε είναι αναγκαία μια «πραγματική ελάφρυνση του χρέους» μακροπρόθεσμα, ουτώς ώστε οι φτωχότερες χώρες να μπορούν φέρουν τα επίπεδα του χρέους τους, σε πιο μέτρια επίπεδα. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News