Business & Finance Δευτέρα 5/04/2021, 12:06
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Tesla: Αποδίδει το στοίχημα του Μασκ σε Κίνα και Ευρώπη

Tesla: Αποδίδει το στοίχημα του Μασκ σε Κίνα και Ευρώπη

Το στοίχημα του Έλον Μασκ σε Κίνα και Ευρώπη αρχίζει να αποδίδει. Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτουν τα στοιχεία της Tesla για τις παραδόσεις- ρεκόρ το πρώτο τρίμηνο του έτους. 

Είναι σαφές πως η αμερικανική εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων στηρίζεται ολοένα και περισσότερο στις διεθνείς της δραστηριότητες, ανεβάζοντας παραγωγή και πωλήσεις. Το πρώτο τρίμηνο πούλησε 184.800 οχήματα παγκοσμίως, περνώντας με άνεση τον πήχυ των 169.850 οχημάτων που προέβλεπαν αναλυτές σε πρόσφατη δημοσκόπηση στο Bloomberg. Ήταν δε 4.000 περισσότερα σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο. 

Τα αποτελέσματα έδωσαν σήμα στους «ταύρους» της Tesla να συνεχίσουν να ποντάρουν σε άνοδο της μετοχής. Η Wedbush για παράδειγμα ανέβασε την τιμή στόχο για το 12μηνο σε 1.000 από 950 δολάρια. Μάλιστα βλέπει μακροπρόθεσμη άνοδό τους στα 1.300 δολάρια. 

Ο Μασκ θέλει να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην Κίνα, που είναι ήδη η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, αλλά και στην Ευρώπη που βλέπει αυξανόμενη «όρεξη» για ηλεκτρικά οχήματα και έχει να αντιμετωπίσει κολοσσούς της παραδοσιακής αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως είναι η Volskwagen. 

moneyreview.gr 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News