Business & Finance Παρασκευή 2/04/2021, 20:35
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκτακτη Γ. Σ. στην Air France-KLM για νέο σχέδιο αναχρηματοδότησης 

Έκτακτη Γ. Σ. στην Air France-KLM για νέο σχέδιο αναχρηματοδότησης 

Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της Air France-KLM, προκειμένου να συζητήσει ένα σχέδιο αναχρηματοδότησης για την ενίσχυση των οικονομικών της, το οποίο και θα τυγχάνει κυβερνητικής στήριξης, όπως αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα το Reuters, επικαλούμενο δυο πηγές με γνώση επί του θέματος.

Ο γαλλο-ολλανδικός όμιλος, ο οποίος έλαβε ένα πακέτο διάσωσης ύψους 10,4 δισ. ευρώ πέρυσι, έχει δηλώσει ότι σκοπεύει προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. 

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ δήλωσε ότι, εντός των επόμενων ημερών είναι πιθανό να επιτευχθεί μια συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με την πρόσθετη κυβερνητική στήριξη. 

Η εταιρεία, σχεδιάζει να μετατρέψει 4 δισεκατομμύρια ευρώ σε δάνεια στη Γαλλία και στην Ολλανδία σε υβριδικές μετοχές, ωστόσο οι Βρυξέλλες απαιτούν η αεροπορική εταιρεία να παραιτηθεί από τους κόμβους απογείωσης και προσγείωσης στο αεροδρόμιο Ορλί στο Παρίσι, επικαλούμενες θέματα ανταγωνισμού.  για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες σχετικά με τον ανταγωνισμό σχετικά με τη βοήθεια.

Ο όμιλος στο τέλος του 2020 παρουσίασε ζημιές ύψους 7,1 δισ. ευρώ.

moneyreview.gr με πληροφορίες από το Reuters

 

 
 
 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News