Business & Finance Πέμπτη 1/04/2021, 16:07
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε ποια χώρα εν μέσω της πανδημίας αυτοί που πίνουν καφέ είναι λιγότεροι 

Σε ποια χώρα εν μέσω της πανδημίας αυτοί που πίνουν καφέ είναι λιγότεροι 

Στη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού οι καταναλωτές στις ΗΠΑ που πίνουν καφέ είναι λιγότεροι σε σχέση με τα προ πανδημίας επίπεδα, παρόλο που το εν λόγω ρόφημα παραμένει το πιο δημοφιλές ποτό για τους Αμερικανούς, σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας που δημοσιεύθηκε σήμερα Πέμπτη. 

Η έρευνα που διεξήχθη για λογαριασμό της αμερικανικής Εθνικής Ομοσπονδίας Καφέ τον περασμένο Ιανουάριο, έδειξε ότι το 58% των Αμερικανών πίνουν τουλάχιστον έναν καφέ την ημέρα, σε σχέση με το 62% ένα χρόνο νωρίτερα. 

Όπως όμως υπογραμμίζεται στην έρευνα, το ποσοστό αυτό σε καμιά περίπτωση δεν αντανακλά την κατανάλωση καφέ στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη αγορά για το ρόφημα στον κόσμο, καθώς μεγάλη μερίδα Αμερικανών οι οποίοι εργάζονται από το σπίτι ή έμειναν χωρίς δουλειά καταναλώνουν περισσότερο καφέ. Για του λόγου το αληθές, οι μεγάλες αλυσίδες λιανικής πώλησης καφέ, έχουν δηλώσει ότι οι όγκοι των πωλήσεών τους έχουν αυξηθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας. 

Τα σημεία λιανικής πώλησης λειτουργούν με περιορισμούς και πιθανόν να είναι ο κύριος λόγος για το γεγονός ότι λιγότεροι Αμερικανοί πίνουν καφέ στη διάρκεια της πανδημίας. Άλλωστε, η έρευνα έδειξε ότι οι καταναλωτές στις ΗΠΑ εξακολουθούν όπως και πριν να παίρνουν τον καφέ τους το πρωί, ωστόσο ο απογευματινός καφές έχει περιορισθεί κατά 4%, μια συνήθεια που περισσότερο συνδέεται με την επίσκεψη σε κάποιο χώρο και συνήθως με παρέα. 

«Ο καφές εξακολουθεί να είναι το αδιαφιλονίκητο αγαπημένο ρόφημα των ΗΠΑ, ακόμη και με τη χώρα σε διάφορα στάδια lockdown και με τα σημεία πώλησης να προσφέρουν καφέ μόνο στο χέρι», αναφέρει στην έρευνα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ομοσπονδίας, Μπιλ Μάρεϊ, ο οποίος όπως σημειώνει, αναμένει ότι η κατανάλωση θα αυξηθεί τους επόμενους μήνες, καθώς οι ΗΠΑ θα βγαίνουν σταδιακά από την πανδημία. 

Αναφορικά με την «επιστροφή» των Αμερικανών στις καφετέριες, οι ερωτηθέντες εμφανίζονται διχασμένοι, με το 33% εξ αυτών να δηλώνει ότι ακόμη και τώρα θα αισθανόταν άνετα πιει έναν κάφε σε κάποιο χώρο και το 31% να αποκλείει αυτό το ενδεχόμενο, έως ότου η πανδημία αποτελεί παρελθόν. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News