Business & Finance Κυριακή 22/11/2020, 17:18
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχέδιο για εκδόσεις ομολόγων 160 δισ. ευρώ από τη Γερμανία

Έτοιμη να προχωρήσει στην έκδοση νέου χρέους, ύψους 160 δισεκατομμυρίων ευρώ, είναι η Γερμανία, όπως προκύπτει από δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Στόχος του νέου προγράμματος δανεισμού της χώρας, το οποίο αφορά το 2021, είναι η χρηματοδότηση των μέτρων στήριξης της ομοσπονδιακής οικονομίας, η οποία πλήττεται από την πανδημία του κορωνοϊού.

Οι αρχικοί υπολογισμοί του υπουργείου Οικονομικών έκαναν λόγο για εκδόσεις ομολόγων, ύψους έως 96 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο, οι ιθύνοντες έκριναν ότι το συγκεκριμένο ποσό δεν θα καταστεί αρκετό.

Έτσι, αναπροσάρμοσαν το μέγεθος του εκδοθέντος χρέους στα 160 δισεκατομμύρια ευρώ. Άλλωστε, το εν εξελίξει lockdown, το οποίο βρίσκεται σε ισχύ από τις αρχές Νοεμβρίου, δεν αποκλείεται να επεκταθεί έως και τις 20 Δεκεμβρίου, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων Covid-19 παραμένει υψηλός.

«Όλα δείχνουν ότι οι ισχύοντες περιορισμοί θα πρέπει να επεκταθούν για ορισμένο διάστημα και μετά τις 30 Νοεμβρίου» δήλωσε σλημερα ο υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς, μιλώντας στην εφημερίδα Bild am Sonntag.

Υπενθυμίζεται ότι τα έκτακτα μέτρα προβλέπουν την αναστολή της λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης, καθώς και την απαγόρευση συναθροίσεων για πάνω από 10 άτομα, τα οποία θα πρέπει να προέρχονται από έως δύο διαφορετικά νοικοκυριά. 

Το πρωί της Κυριακής δε, ανακοινώθηκαν 15.741 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων περιστατικών σε 918.269. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News