Business & Finance Δευτέρα 29/03/2021, 15:57
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το δρόμο για συναλλαγές με κρυπτονόμισμα «ανοίγει» η Visa 

Το δρόμο για συναλλαγές με κρυπτονόμισμα «ανοίγει» η Visa 

Καινούργιο κεφάλαιο στην επιχειρηματική της δραστηριότητα επιθυμεί να ανοίξει η αμερικανική εταιρεία ηλεκτρονικών πληρωμών Visa, ανακοινώνοντας σήμερα Δευτέρα ότι προτίθεται να επιτρέπει τις συναλλαγές με το κρυπτονόμισμα USD Coin, η τελευταία εταιρεία του χρηματοπιστωτικού κλάδου που τάσσεται υπέρ της αγοράς των κρυπτονομισμάτων. 

Το USD Coin (USDC) είναι επί της ουσίας ένα «stablecoin» -κρυπτονόμισμα που η αξία του είναι συνδεδεμένη με ένα κανονικό νόμισμα-, το οποίο είναι συνδεδεμένο με το αμερικανικό δολάριο, με αξία ένα USDC προς ένα δολάριο και την κεφαλαιοποίηση της αγοράς του να ανέρχεται στα 10,7 δισ. δολάρια. 

Επί του παρόντος η Visa έχει ξεκινήσει πιλοτικά το πρόγραμμα με την πλατφόρμα για κρυπτονομίσματα Crypto.com και σχεδιάζει αργόρερα να προσφέρει την επιλογή αυτή και σε άλλους εταίρους.  

Αν ένας πελάτης επιλέξει την πιστωτική του κάρτα Crypto.com Visa για να πληρώσει ένα γεύμα για παράδειγμα, η πληρωμή θα γίνεται μέσα από το ψηφιακό πορτοφόλι, η αξία της συναλλαγής θα μετατρέπεται σε παραδοσιακό νόμισμα και θα αποπληρώνεται από έναν τραπεζικό λογαριασμό συνδεδεμένο με τη Visa.

Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία ethereum blockchain και η διαδικασία που θα ακολουθήσει υπογραμμίζει την ανάγκη της μετατροπής των ψηφιακών νομισμάτων σε παραδοσιακά νομίσματα, για να ολοκληρωθεί μια συναλλαγή. 

«Βλέπουμε ότι η αυξάνεται η ζήτηση των πελατών σε όλο τον κόσμο, θέλοντας να έχουν πρόσβαση, να κρατούν και να χρησιμοποιούν ψηφιακά νομίσματα και επίσης βλέπουμε οι πελάτες μας ότι έχουν την επιθυμία να μπορούν να χτίσουν προϊόντα που θα παρέχει αυτήν την πρόσβαση στους καταναλωτές», δήλωσε ο Κάι Σέφιλντ, επικεφαλής για τα κρυπτονομίσματα στη Visa. 

Άλλες εταιρείες όπως οι BNY Mellon, BlackRock και Mastercard έχουν εκφρασθεί υπέρ των ψηφιακών νομισμάτων, με τις εκτιμήσεις ότι τα κρυπτονομίσματα θα κατασθούν μόνιμα στα επενδυτικά χαρτοφυλάκια να πληθαίνουν. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News