Business & Finance Τρίτη 23/03/2021, 21:12
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πιστωτική διευκόλυνση ύψους 1,76 δισ. δολαρίων εξασφάλισε η IAG

Πιστωτική διευκόλυνση ύψους 1,76 δισ. δολαρίων εξασφάλισε η IAG

Πιστωτική διευκόλυνση ύψους 1,76 δισ. δολαρίων από μια ομάδα τραπεζών εξασφάλισε η μητρική της British Airways, IAG, όπως έκανε γνωστό με σημερινή της ανακοίνωση, κεφάλαια τα οποία θα διαθέσει για να στηρίξει οικονομικά τις αεροπορικές εταιρείες του ομίλου, Aer Lingus, British Airways και Iberia.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι τρεις αεροπορικές εταιρείες θα έχουν ξεχωριστό όριο δανεισμού στο διάστημα της συνολικής τριετούς διευκόλυνσης.

«Για τα κεφάλαια που θα αντληθούν θα υπάρχουν εξασφαλίσεις σε περιουσιακά στοιχεία χωρίς επιβαρύνσεις και σε δικαιώματα απογείωσης και προσγείωσης στα αεροδρόμια Χίθροου και Γκάντγουικ», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει η IAG, ταυτόχρονα η British Airways ακύρωσε τη διευκόλυνση ύψους 786 δολαρίων που είχε διαθέσιμη από τα τέλη Δεκεμβρίου και έληγε κανονικά στις 23 Ιουνίου, ενώ όπως εκτιμάει η συνολική ρευστότητα του ομίλου έως τις 31 Μαρτίου αναμένεται να φθάσει στα 10,3 δισεκατομμύρια ευρώ (12,22 δισεκατομμύρια δολάρια). 

Ο ταξιδιωτικός κλάδος δέχτηκε ένα νέο πλήγμα αυτή την εβδομάδα, όταν η κυβέρνηση Τζόνσον προειδοποίησε τους Βρετανούς να μην προβούν σε κρατήσεις για καλοκαιρινές διακοπές στο εξωτερικό, ενισχύοντας τους φόβους για ένα δεύτερο διαδοχικό χαμένο καλοκαίρι για τον τουρισμό, την ώρα που η αργή και με γεμάτη προβλήματα διάθεση των εμβολίων στην Ευρώπη, σκιάζει τις προοπτικές για οικονομική ανάκαμψη.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News