Business & Finance Τρίτη 23/03/2021, 14:21
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα οφέλη της Microsoft από την πιθανή εξαγορά της Discord αντί 10 δισ. δολαρίων

Τα οφέλη της Microsoft από την πιθανή εξαγορά της Discord αντί 10 δισ. δολαρίων

Σε συζητήσεις βρίσκεται η Microsoft για να εξαγοράσει την Discord, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg που επικαλείται άτομα με γνώση επί του θέματος, σε μια συμφωνία που αναμένεται να ξεπεράσει τα 10 δισ. δολάρια. 

Η εταιρεία διαδικτυακής επικοινωνίας -ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των online gamers-, βρίσκεται σε συζητήσεις και με άλλους υποψήφιους αγοραστές (μεταξύ αυτών η Amazon και η Epic Games), ωστόσο όπως έγραψε χθες, Δευτέρα, η ιστοσελίδα VentureBeat, έχει επικεντρωθεί σε μια μόνο εταιρεία χωρίς να την κατονομάζει. Από τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης άντλησε 140 εκατ. δολάρια, φθάνοντας η αποτίμησή της στα 7 δισ. δολάρια. 

Η Discord έχει αναδειχθεί κάτι σαν το μήλο της έριδος, από τη στιγμή που εν μέσω της πανδημίας η ζήτηση για τις υπηρεσίες της αυξήθηκε κατακόρυφα. Μέσω της πλατφόρμας της οι χρήστες μπορούν να επικοινωνούν μέσω μηνυμάτων, με βίντεο ή ομιλία. Εν μέσω της πανδημίας χρήση της πλατφόρμας της πέραν των gamers έκαναν μαθητικές τάξεις, ομάδες χορού, λέσχες βιβλίων και διάφορες άλλες ομάδες.

Επί του παρόντος μετρά 100 εκατ. ενεργούς μηνιαίους χρήστες και έχει εξελίξει τις υπηρεσίες της ούτως ώστε η πλατφόρμα της να θεωρείται ένα μέρος «για να μιλήσει κάποιος», παρά μια πλατφόρμα για συζητήσεις μεταξύ των χρηστών διαδικτυακών παιχνιδιών. 

Η Microsoft από τη μεριά της έχει αλλάξει στρατηγική θέλοντας να διευρύνει το χαρτοφυλάκιο των δραστηριοτήτων της πέραν της πληροφορικής, όπως δείχνει άλλωστε η πρόθεσή της να αγοράσει το TikTok και το Pinterest. Επίσης επιθυμεί να στηρίξει την παιχνιδομηχανή Xbox και τις συναφείς υπηρεσίες που το περιβάλλουν. 

Η εξαγορά της εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών ZeniMax Media αντί του ποσού των 7,5 δισ. δολαρίων προς την κατεύθυνση αυτή δείχνει και σε περίπτωση που αποκτήσει και τη Discord, τότε αποκτά ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στις υπηρεσίες που σχετίζονται με τα online video games. 

«Η πιθανή εξαγορά της Discord από τη Microsoft, έχει λογική, καθώς συνεχίζει να κατευθύνει τον τομέα των παιχνιδιών προς τα λογισμικά και τις υπηρεσίες», υποστηρίζει ο αναλυτής του Bloomberg Intelligence Μάθιου Κάντερμαν. Η Microsoft προσφέρει ήδη επί πληρωμή την υπηρεσία Game Pass με την οποία επικοινωνούν διαδικτυακά οι χρήστες του Xbox και η απόκτηση της Discord θα της αποφέρει ακόμη περισσότερες συνδρομές, συμπληρώνει. 

Σύμφωνα με μια πηγή, ο επικεφαλής του Xbox, Φιλ Σπένσερ, έχει αναλάβει να πραγματοποιήσει τις συνομιλίες από πλευράς Microsoft.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News