Business & Finance Σάββατο 20/03/2021, 20:42
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Τιμ Κουκ της Apple κλήθηκε ως μάρτυρας στη δίκη με την Epic Games

Ο Τιμ Κουκ της Apple κλήθηκε ως μάρτυρας στη δίκη με την Epic Games

Ο διευθύνων σύμβουλος Τιμ Κουκ και ο επικεφαλής λογισμικού Κρεγκ Φεντερίγκι είναι μεταξύ των ανώτατων στελεχών της Apple που έχουν κληθεί να καταθέσουν ως μάρτυρες στη δίκη που θα διεξαχθεί έπειτα από μήνυση που κατέθεσε εναντίον της της αμερικανικής τεχνολογικής εταιρείας η δημιουργός του δημοφιλούς παιχνιδιού, Fortnite, Epic Games.

Οι δύο εταιρείες έχουν εμπλακεί σε μια δικαστική διαμάχη, μετά την κατάργηση του Fortnite από το App Store, μια κίνηση από τον τεχνολογικό κολοσσό, διότι η Epic Games προσέφερε αγορές εντός του Fortnite παρακάμπτοντας το κατάστημα εφαρμογών της Apple.

Η αμερικανική εταιρεία για κάθε αγορά είτε εφαρμογής είτε επιπλέον υπηρεσιών διακρατεί το 30% του αντίτιμου που καταβάλει ο χρήστης.

Επί της ουσίας η Epic Games αυτό που έκανε ήταν να προσφέρει αγορές στους χρήστες σε περιβάλλον iOS, μέσα από το Fortnite και όχι από το App Store. Η Apple θέτει ως προϋπόθεση τη χρέωση του 30% σε οποιαδήποτε αγορά αφορά μια εφαρμογή, προκειμένου αυτή να τρέχει σε περιβάλλον iOS.

«Είμαστε βέβαιοι ότι η υπόθεση θα αποδείξει πως η Epic παραβίασε σκόπιμα τη συμφωνία της αποκλειστικά για να αυξήσει τα έσοδά της, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα τον αποκλεισμό της από το App Store», αναφέρει η ανακοίνωσή της η Apple. «Με αυτόν τον τρόπο, η Epic παρέκαμψε τις λειτουργίες ασφαλείας του App Store, με τρόπο που θα έβλαπτε τον ανταγωνισμό και θα έθετε σε τεράστιο κίνδυνο το απόρρητο και την ασφάλεια των δεδομένων των καταναλωτών», καταλήγει η ανακοίνωση.

Εκτός των Κουκ και Φεντερίγκι έχουν κληθεί από την Apple, ο αντιπρόεδρος του App Store Ματ Φίσερ και ο πρώην επικεφαλής μάρκετινγκ και νυν συνεργάτης Φιλ Σίλερ, ενώ για την Epic Games μεταξύ άλλων θα καταθέσει ο CEO της, Τιμ Σουίνι.

Οι μάρτυρες θα καταθέσουν διά ζώσης, με την κατάθεση του Κουκ να έχει προγραμματισθεί να έχει συνολική διάρκεια 2 ωρών και 10 λεπτών, καθώς θα πραγματοποιηθεί άμεση, διασταυρούμενη εξέταση και επανεξέταση.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters, Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News