Business & Finance Παρασκευή 19/03/2021, 18:47
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η TeamViewer στη φανέλα της Μαν. Γιουνάιτεντ 

Η γερμανική εταιρεία διαθέτει ερευνητικό κέντρο στα Γιάννενα

Η TeamViewer στη φανέλα της Μαν. Γιουνάιτεντ 

Η TeamViewer που έχει κατασκευάσει ερευνητικό hub στα Γιάννενα και για το οποίο τον περασμένο Ιανουάριο ανακοίνωσε σχέδια για την επέκτασή του, θα είναι η επόμενη χορηγός στη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπως αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα το Reuters. 

H γερμανική εταιρεία ανάπτυξης λογισμικών απομακρυσμένης διασύνδεσης, αντικαθιστά την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Chevrolet, η οποία ήταν ο βασικός χορηγός της αγγλικής ομάδας τα τελευταία επτά χρόνια. 

«Η TeamViewer θα δώσει τη δυνατότητα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και στους οπαδούς να έρθουν κοντά μέσω καινοτόμων λύσεων και της εξ αποστάσεως πρόσβασης στο Θέατρο των Ονείρων (η ονομασία του γηπέδου της ομάδας)». 

Παρά το γεγονός ότι οικονομικές λεπτομέρειες δεν αναφέρθηκαν στην ανακοίνωση της Γιουνάιτεντ, σύμφωνα με δυο πηγές που μίλησαν στο Reuters, η ομάδα της Premier League θα αποκομίσει 55 εκατ. ευρώ για κάθε χρόνο της πενταετούς συμφωνίας.

Η TeamViewer με τη συμφωνία αυτή είναι δεδομένο ότι θα διευρύνει το αποτύπωμά της διεθνώς, μια εταιρεία η οποία μόλις το 2019 πέρασε την πόρτα του χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης και από τότε έχει στην κυριολεξία απογειωθεί. 

Στο πλαίσιο αυτό η γερμανική εταιρεία δημιούργησε ερευνητικό hub στα Γιάννενα, τα εγκαίνια του οποίου έγιναν πριν από ένα χρόνο και έχει πλέον να το πλαισιώσει με 200 εργαζόμενους, βάσει των τελευταίων εξαγγελιών της. 

Στην ανακοίνωση για τη συμφωνία η TeamViewer δήλωσε ότι εξαιτίας της συμφωνίας αυτής, το ποσοστό κέρδους της για την τρέχουσα χρονιά αναμένεται να διαμορφωθεί μεταξύ 49% με 51%, έναντι 55% με 57% των προηγούμενων εκτιμήσεών της. 

Όπως έγραψαν σε σημείωμα οι αναλυτές της Morgan Stanley, «πιστεύουμε ότι η προβολή που θα έχει η TeamViewer από τη συμφωνία θα βοηθήσει σημαντικά στο να κατασθεί ελκυστική. Ως εκ τούτου θα κρίνουμε την αντίδραση της μετοχής της σήμερα ως ευκαιρία αγοράς».

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News