Business & Finance Πέμπτη 18/03/2021, 20:10
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

«Βουτιά» άνω του 5% για τις τιμές πετρελαίου

«Βουτιά» άνω του 5% για τις τιμές πετρελαίου

Βουτιά υπέστησαν σήμερα οι τιμές πετρελαίου, καταγράφοντας πτώση για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση, στο πιο παρατεταμένο καθοδικό σερί εδώ και ένα χρόνο. Αφορμή, οι ανησυχίες για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ευρώπη και η ισχυροποίηση του δολαρίου που υπονομεύει την αξία του πετρελαίου. 

Η τιμή brent στο Λονδίνο υποχώρησε 5,5%, στα 64,26 δολάρια το βαρέλι, ενώ στη Νέα Υόρκη οι απώλειες έφθασαν στο 6%, στη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από πέρυσι τον Οκτώβριο που οδήγησε την τιμή αργού στα στα 60,80 δολάρια.

Αυτό που ανησυχεί τους επενδυτές στην αγορά πετρελαίου είναι η διαπίστωση ότι η Ευρώπη ενδεχομένως να μην έχει ένα κανονικό καλοκαίρι, όπως αναμενόταν στις αρχές του έτους, καθώς η γηραιά ήπειρος διανύει την τρίτη εβδομάδα με αυξημένα κρούσματα Covid-19. 

Οι καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς στην Ευρώπη και η προοπτική περισσότερων περιορισμών προκειμένου να ελεγχεί η εξάπλωση του κορωνοϊού έχουν κάμψει τις προσδοκίες για αύξηση των μετακινήσεων και της συνεπακόλουθης χρήσης καυσίμων. 

Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν για τέταρτη διαδοχική εβδομάδα, μετά τις ψυχρές καιρικές συνθήκες στο Τέξας τον Φεβρουάριο, με traders να εκδηλώνουν ανησυχίες ότι η αύξηση των αποθεμάτων θα συνεχιστεί. 

moneyreview.gr  

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News