Business & Finance Δευτέρα 15/03/2021, 21:22
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έτοιμη να τα «βάλει» με τις fintech δηλώνει η Bank of America

Έτοιμη να τα «βάλει» με τις fintech δηλώνει η Bank of America

Σίγουρη για τις δυνατότητές της και για τις προοπτικές ανάπτυξής της, νιώθει η Bank of America, παρά  το γεγονός ότι ο ανταγωνισμός από τις fintech εντείνεται, όπως υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλός της Μπράιαν Μόνιχαν, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην τηλεόραση του Bloomberg.

«Σέβομαι κάθε ανταγωνιστή, όμως δεν φοβάμαι. Μελετάμε όλες τις κινήσεις των ανταγωνιστών, είτε πρόκειται για τις fintech είτε για μεγάλες τράπεζες».

Η Walmart «απέσπασε» δύο κορυφαία στελέχη από τη Goldman Sachs τον περασμένο μήνα για να ηγηθούν της νέας startup fintech που ετοιμάζει η μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικού εμπορίου στον κόσμο. Η κίνηση προκάλεσε σκεπτικισμό στην Wall Street, με μεγάλη μερίδα των ιθυνόντων του χρηματοπιστωτικού συστήματος να απαιτεί από τις ρυθμιστικές αρχές να εμποδίσουν τις προσπάθειες επιχειρήσεων που δεν ανήκουν στον κλάδο, να προσφέρουν βασικά τραπεζικά προϊόντα σε εκατομμύρια καταναλωτές.

Η BofA έχει ένα πλεονέκτημα λόγω της ευρείας κλίμακας της πελατειακής της βάσης, δήλωσε ο Μόνιχαν, επικαλούμενος τους 40 εκατομμύρια ψηφιακούς πελάτες της τράπεζας.

«Αυτό που μας κάνει μοναδικούς είναι ότι εξυπηρετούμε όλους τους πελάτες μας, από τους πελάτες της λιανικής έως τους πλούσιους ιδιώτες και τις μεγάλες επιχειρήσεις», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για την τωρινή κατάσταση απάντησε ότι οι δαπάνες των καταναλωτών και η χρήση πιστωτικών καρτών ανακάμπτουν με ταχύ ρυθμό, είπε, προσθέτοντας ότι τα στοιχεία του Απριλίου πιθανότατα θα δείξουν «μαζική» ανάπτυξη σε σύγκριση με το 2020, όταν επιβλήθηκαν τα αυστηρά lockdowns εξαιτίας της πανδημίας.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News