Business & Finance Κυριακή 14/03/2021, 22:23
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προειδοποιήσεις της Τράπεζας της Αγγλίας για την ποσοτική χαλάρωση

Προειδοποιήσεις της Τράπεζας της Αγγλίας για την ποσοτική χαλάρωση

Προειδοποιητικό μήνυμα απέστειλε η Τράπεζα της Αγγλίας διά στόματος αξιωματούχου της, λέγοντας ότι η ποσοτική χαλάρωση «δεν είναι μακροπρόθεσμα λειτουργική».

Όπως ανέφερε ο Άλεξ Μπρέζιερ διευθυντής χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της κεντρικής τράπεζας του Ηνωμένου Βασιλείου, το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης στέλνει λάθος μηνύματα.

«Στέλνει ένα μήνυμα στην αγορά ότι κάθε φορά που χρειάζονται μετρητά, μην ανησυχείτε είμαστε εδώ και θα αγοράσουμε ομόλογα», ανέφερε σε συνέντευξή του στη Sunday Telegraph. «Νομίζω ότι είναι ένα ζωτικό κομμάτι της χρηματοοικονομικής σταθερότητας. Τα τελευταία 10 χρόνια, η αγορά αναπτύχθηκε πολύ και μετατοπίστηκε από τις τράπεζες σε μη χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Σαν ισορροπία, είναι καλή εξέλιξη, όμως επίσης έχουμε διαπιστώσει πως χωρίς σωστή ανάπτυξη ρυθμίσεις και υποδομές, τα πράγματα μπορούν να πάνε στραβά».

Η τράπεζα σχεδιάζει να αγοράσει φέτος ομόλογα αξίας 150 δισ. λιρών, φθάνοντας τη συνολική αξία των ομολόγων που έχει αγοράσει από την οικονομική κρίση του 2008 στα 895 δισ. λίρες.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News